Sztárok

Schobert Norbi vallomása: “Azt hittem, nem élem túl”

Schobert Norbi azt hitte, nem éli túl a betegséget és műtétet, mostanra azonban úgy érzi, jobb ember lett a történtektől.

Schobert Norbi vallomása: „Az első 10 napban 10 százalék volt az esélye, hogy túlélem. Rékának nagyon nehéz volt így is, nemhogy arról beszéljen, hogy bármelyik pillanatban elveszíthet. A kórházban azt mondták, hogy náluk eddig két hasonló fertőzés volt, és egyikük sem élte túl. Nemzetközi gyakorlatban is ritka és súlyos betegség ez” – mesélte Schobert Norbi novemberi életmentő beavatkozásáról a Blikknek. A fitneszgurunak ki kellett vágni egy darabot a szívéből, mivel baktérium támadta meg, mely szívbelhártya-gyulladást okozott. 

„Kicsit fáradékonyabb vagyok. Ha napközben van valamilyen elintéznivaló, akkor estére már fáj a hátam, a fejem. A szervezetem jelez, hogy ideje pihenni. Ez nem csoda, hiszen egy tenyérnyi részt vágtak ki a szívemből, és pótolták teflonnal. Még mindig nem az igazi, jelenleg olyan 75 százalékos teljesítményt bír a szívem” – mondja Norbi a jelenlegi állapotáról, és hozzáteszi, úgy érezte, hogy nem éli túl. A történtek a családot is megviselték. Réka aggodalmán túl a gyerekeket is megrázta az esemény, a mai napig felsírnak éjszakánként és apukájukat keresik.

Norbi viszont már lélekben is sokkal jobban van és bizakodva beszél a jövőről. „Amekkora tragédia ez a »baleset«, ugyanakkora kincs is nekem. Jobb ember lettem tőle, és töretlenül hiszek abban, hogy a sport és az egészséges életmód segít, és jó úton járunk. Hiszen nekem is segített! A sport miatt sokkal erősebbek a szerveim, és látja? Túléltem! Miért adnám fel, amikor most derült ki számomra igazán, hogy a lakosság 70 százaléka szívbeteg, köztük én is, csak a nagy része nem tudja” – mondja, és hozzáteszi, nem kell aggódni, hogy szívbetegség elleni pogácsával fog előrukkolni, egyszerűen csak teszi majd a dolgát és igyekszik minél többeknek segíteni.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top