Sztárok

Ők veszik át Katalin hercegné szerepét

A királyi család két legyet üt egy csapásra azzal, hogy hadrendbe állította a királynő két unokáját, Beatrice és Eugenie hercegnőket.

Ők veszik át Katalin hercegné szerepétII. Erzsébet másodszülött fiának, András hercegnek a lányairól van szó, akik a következő bő másfél évben rengeteget utaznak majd országuk érdekében. Egyrészt ők helyettesítik Katalin hercegnét a terhessége alatt majd a kisbaba születése utáni időkben is, másrészt ideje volt már alaposabban kivenni a részüket a királyi kötelezettségekből.

Jó ideje számos támadás éri a lányokat, amiért keveset reprezentálnak. Beatrice igen jó eredménnyel végzett a Londoni Egyetem történelem szakán, Eugenie pedig kiválóan diplomázott a Newcastle Egyetemen, ahol művészettörténetet, angol irodalmat és politikatudományokat hallgatott. A hercegnők ezután különböző alapítványoknál dolgoztak, és csak havonta egy-két alkalommal képviselték a királyi családot rendezvényeken. Ez pedig szemet szúrt a monarchia kritikusainak, akik felhánytorgatták, hogy a 24 és a 22 éves hercegnők elég idősek ahhoz, hogy többet dolgozzanak, ha nem így tesznek, mondjanak le a testőreikről, költözzenek ki a St. James-palota apartmanjaiból.

Az udvar most ezekre a – lássuk be, jogos – kritikákra válaszolt azzal, hogy Beatrice és Eugenie hercegnőket hadrendbe állította. Néhány napja Berlinben már ők képviselték a szigetországot népszerűsítő, Nagy Kampány elnevezésű akcióban hazájukat. A hercegnők mosolyukkal, közvetlenségükkel levették a lábukról német vendéglátóikat, még a kormány tagjait is. A palota ezután bejelentette azt is, hogy a berlini vizit csak a kezdet, mostantól a brit kultúrát, oktatást, turizmust, gazdasági lehetőségeket megmutató, hónapokon át tartó akciót népszerűsítik a fiatal hercegnők.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top