Sztárok

Elhunyt Cipő

Hétfőn hajnalban elhunyt a Republic frontembere.

Bódi László Cipő március 11-én hajnalban hunyt el. A Republic együttes a saját Facebook-oldalán egy fotóval tudatta a hírt a rajongókkal. Egyelőre senki nem nyilatkozott, de a zenekar menedzsere megerősítette a hírt a Blikknek. 

A 47 éves énekes hosszú évek óta volt szívbeteg. Legutóbb február 15-én került kórházba, akkor sikerült újraéleszteni, ám kómába esett. Cipőhöz a zenekar tagjai és családja is mindennap bejártak, 14 éves lányai próbálták ébresztgetni édesapjukat. Bár most hétvégén olyan hírek láttak napvilágot, melyek szerint Cipő kinyitotta a szemét és reagál a külvilágra, ezeket az együttes szombaton cáfolta. Bár mindenki bizakodva, reménykedve várta a javulást, hétfőn hajnalban az énekes örökre elaludt.

forrás : Facebook
Forrás: Facebook

Bódi László 1965. május 3-án született Ungváron, családja egyéves korában költözött Kisvárdára. Zenei általános iskolába járt, zongorázni tanult, Nyíregyházán még rádiófelvétel is készült vele. Első együttesét gimnáziumi évei alatt alapította Cipőfűző néven, innen ragadt rá a Cipő név. A Zeneakadémiára már nem felvételizett, úgy döntött, inkább dalokat ír – tanára is erre bíztatta.
   
Tizennyolc évesen Budapestre költözött, ahol úgy érezte, több lehetősége nyílik a zenélésre. A Republic zenekart 1990. február 23-án alapította Tóth Zoltán gitáros, billentyűs, Boros Csaba basszusgitáros, Bali Imre (Rece Apó) gitáros és Szilágyi “Bigyó” László dobos társaságában. A dobokhoz hamarosan Nagy László Attila ült, Bali helyére pedig Patai Tamás érkezett. Egy vidéki házban gyakoroltak, majd helyi televíziós szereplések után szárnyra kapta őket a hírnév, megnyerték a balatonlellei rockfesztivált. Hamarosan a Beatrice koncertjein is felléptek, mert Nagy Feró megkedvelte a zenéjüket, könnyen érthető, szókimondó, dallamos muzsikájuk gyorsan hódított.

Megalakulásuk évében már két lemezre szóló szerződést kaptak a Hungarotontól, az első, Indul a Mandula című albumról a Repül a bálna váratlan és hatalmas siker lett. Következő lemezük, a Hoppá-hoppá! olyan slágereket tartalmazott, mint a Jó reggelt kívánok, a Szeretni valakit valamiért. Az 1994-es Disco című albummal lépték át a százezres eladott példányszámot, a Ha itt lennél velem és a 67-es út című dal sokáig vezette a slágerlistákat.
Cipő dolgozott Rajcs Renátával, Cseh Tamással, Koncz Zsuzsával is. A Republic rendkívül termékeny együttes, idén év elején már a 37. lemezük jelent meg Klasszikusok címmel. Megalakulásuk huszadik évfordulóján a Magyar Köztársasági Érdemrend tisztikeresztje kitüntetést vehették át.
Az egyik legtöbbet koncertező zenekarunk frontembere, Cipő kétszáznegyven dalt írt a Republicnak.  

A népszerűség ellenére Cipő pesszimista embernek tartotta magát, dalaiban mindig ott bujkált némi szomorúság.
Egyszer arra kérdésre, hogy meddig akar élni, azt válaszolta: “Ötvenéves koromig…”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top