Sztárok

Öt és fél órán át küzdöttek Cipő életéért

A Republic frontembere tisztában volt betegségével, és már két évvel ezelőtt megérezte közelgő halálát. Az orvosok hiába küzdöttek érte órákon át, nem tudták megmenteni.

Az énekes agya a fájdalomra pár napja még reagált, a szíve azonban feladta a küzdelmet, vasárnap este 8 órakor megállt. Hiába küzdöttek az életéért az orvosok öt és fél órán keresztül, nem tudták visszahozni az életbe. Cipő március 11-én hajnalban, 1 óra 26 perckor hunyt el. Az énekes korábbi orvosa az utolsó pillanatig reménykedett, hogy barátja meggyógyul. „A halálában kiemelkedő szerepe volt abban, hogy szívbeteg volt, és hogy olyan eszméletvesztett állapotba került három héttel ezelőtt, amiből nem volt ébreszthető” – mondta a Blikknek dr. Merkely Béla professzor.

A Republic frontembere tisztában volt a betegségével és annak esetleges következményeivel is. Nem szívesen beszélt róla, de a hozzá közel állókkal tudatta, hogy hosszú útra készül. Volt olyan barátja, akitől már el is búcsúzott. Egyik barátja, Bogó Ágnes, a Zánkai Gyermekváros egykori igazgatója egy különleges ajándékot kapott Cipőtől: az énekes – aki nem egyezett bele a szívátültetésbe – egy Republic-lemezre karcolta halála évét: 2013. november 10. „Úgy érezte, eddig fog élni, nincs ennél több ideje. (…) Úgy nézett rám, mint aki biztos: neki csak ennyi jut” – mondta a Borsnak Bogó Ágnes.

Öt és fél órán át küzdöttek Cipő életéért

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top