Sztárok

Pályatársai nem engedik Gerendást

Megosztja az embereket Gerendás Péter pár nappal ezelőtti bejelentése, miszerint a jobb élet reményében népes családjával együtt elhagyja az országot. Rajongói támogatják, pályatársai racionális gondolkodásra és maradásra biztatják.

Több pályatársa is nyílt levelet intézett a zenészhez, miután Gerendás néhány nappal ezelőtt Facebook-oldalán osztotta meg a hírt, hogy elhagyja az országot, mert képtelen eltartani a családját. Fekete Péter, a Békéscsabai Jókai Mór Színház igazgatója munka reményében csábítaná Békéscsabára a kilencgyermekes édesapát. „Amennyire tudok, szeretnék segíteni. A Békéscsabai Jókai Színház társulata örömmel vár Téged a teátrumba. Gyere, költözz Békéscsabára, akár családostól is (talán az élet kicsit olcsóbb is itt, mint Budapesten); mi segítünk új otthont találni, ha erre igényed van. Munkát kínálunk Neked: fellépést, zeneszerzést, alkotási lehetőségeket. Anyagi biztonságból pedig annyit, amennyit egy átlagos vidéki színház nyújtani tud” – áll a színházigazgató levelében.

Pályatársai nem engedik Gerendást
 Gerendás Péter fotó: Facebook

A Bolyki Brothers frontembere, Bolyki György szintén maradásra buzdítja Gerendást, és arra kéri, kezelje fenntartásokkal a hirtelen jött tömeges rajongótábort, akik szerinte csak politikai véleménynyilvánítása miatt támogatják döntésében. „Tudod, tisztellek, szeretlek, és pont ezért fontos a leveled. Olyannyira fontos, hogy szeretném, ha a sok mocskolódó kommenten kívül kapnál egy szakmabeli, higgadt, tárgyilagos reagálást… Ne engedd, hogy álságos »rajongóid« félrevezessenek! Ők nem a te rajongóid, ők azért rajonganak, mert egy művész beszólt »a zorbánnak«. Hirdess meg egy Gerendás-koncertet még ezen a héten, és nézd meg, hányan veszik meg a jegyet, hányan fognak lemezt venni. Ha tényleg olyan sokan, mint ahányan a sajtóban/interneten melléd állnak, jövő hónapban új házat vehetsz magadnak. Ha kevesen, akkor lépd át a most oly hangos tömeget, távolodj el tőlük, és keresd meg a saját közönségedet!”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top