Sztárok

Világszerte élik meg “az amerikai álmot” magyarok

Az amerikai álomra sokáig csak a külföldi filmekben láthattunk inspiráló példát, de szerencsére az utóbbi időben egyre nő a kemény munkával nemzetközi sikert arató magyarok száma. Összeszedtük a tehetségkutató műsorokban indulók közül a legsikeresebbeket, akiknek esete tényleg példamutató!

Attraction

Könnyfakasztó árnyékok a színpadon

Az egyik legfrissebb, és úgy tűnik, egyben a legátütőbb magyar siker nem másé, mint az egykori Hip Hop Boyz-tag Szűcs Zoltáné és csapatáé. A valamikor Real Action néven ismert művész Attraction nevű tánccsoportjával indult idén a Britain’s got talent című műsorban. Nem ők voltak az elsők Magyarországról, akadt a brit műsorban sikeres és kevésbé szerencsés próbálkozás is már a honfitársak közül az utóbbi években. Mindenesetre az már most biztosnak látszik, hogy a könnyfakasztó, a nézőkből és a zsűriből óriási ovációt kiváltó produkciójukkal ők juthatnak a legtovább eddig. Az egyszerre megható, színvonalas és ötletes műsorral mind a négy zsűritag bizalmát kiérdemelték, és a brit fogadóirodák már most is őket tartják a befutóknak. Ez már csak azért sem elhanyagolható tény, mert utoljára 2009-ben láttak ennyire esélyesnek indulót a győzelemre, az akkor valóban győzedelmeskedő, azóta világsikert elért Susan Boyle énekesnőt.

A testükön kívül mindössze egy paraván és egy lámpa segítségével „dolgozó” Attraction-tagok azonban messze nem csak a szerencsének és a tehetségnek köszönhetik eddigi sikereiket. Szűcs Zoli azt nyilatkozta a tehetségkutató műsorvezetőinek, hogy a produkciójukba rengeteg munkát fektettek, éjjel és nappal is gyakoroltak, mégpedig közel sem a legjobb körülmények között. A kitartásuk, a pozitív hozzáállásuk és elszántságuk mindenesetre példamutató, ahogyan az is, hogy céljaik elérése érdekében még idegen közegben is helyt tudtak állni. Sok sikert kívánunk nekik!

Rippel testvérek
Magyar csillagok a spanyol Csillag születikben

Hatalmas teljesítmény a Rippel testvéreké is, akik márciusban győzedelmeskedtek a spanyolországi Tú si que vales (a magyar Csillag születik spanyol megfelelője) tehetségkutató műsorban.

Rippel Ferenc és Rippel Viktor itthon sem panaszkodhatott, lenyűgöző produkcióikkal azonban nem csak itthon, külföldön is próbára tették magukat. A Telecinco csatorna tehetségkutató műsorába jelentkezve az artistaduó megmutatta azt, amit a mediterrán ország közönsége nem, de az itthoni rajongók már tudtak, vagyis azt, hogy a tehetség, ha kitartó gyakorlással párosul, mire is képes. Ez esetben az abszolút győzelemre, Feri és Viktor ugyanis elsöprő győzelmet aratott, artistamutatványaikra annyi szavazat érkezett, hogy végül hatalmas fölénnyel nyerték meg a műsort. A Rippel fiúk a 60 százaléknyi szavazatnak és a győzelemnek hála, 30 ezer euróval is gazdagabbak lettek, ráadásul rajongók hadával növelték az őket eddig is elismerők táborát. Gratulálunk nekik!

Face Team
Kosarasok királyi rajongókkal

Szintén a Britain’s got talent, igaz, a tavalyi indulói között találjuk a Face Team nevű magyar extrém-kosárlabdacsapatot. Az egészen a második körig továbbjutó fiúk korábban itthon is próbálkoztak, egy kicsit kevesebb sikerrel. 2009-ben a Csillag születikben láthattuk őket, ahol a magyar zsűrit nem sikerült annyira elkápráztatniuk, mint később a brit kollégákat, köztük a hírhedten kőszívű Simon Cowellt.

A fiúk folytatták a kemény felkészülést, a kitartó munka pedig meghálálta magát. A szigetországi tehetségkutatós teljesítményük abszolút siker volt, és bár a versenyt végül nem ők nyerték meg, rengeteg rajongót szereztek maguknak. A csapatért lelkesedők között volt a királyi család is, akik a Face Team-produkcióját szintén élőben nézték a tévében. A színpadon a kosarazás mellett labdazsonglőrködő, kézilabdázó és gumiasztalozó csapat számára a rengeteg gyakorlás, a különleges látványelemekben megmutatkozó kreativitás és kitartás meghozta a sikert. A nagy-britanniai tehetségkutatón szerzett ismertség nemzetközi szintű hírnevet szerzett számukra.

Fehér Adrienn

Tehetségkutató duplán

A gyermekkorától zenével foglalkozó énekesnő-színésznő, úgy látszik (szerencsére), hajlamos egyszerre több lábon is állni. A színházi és könnyűzenei tevékenysége mellett szorított időt a tehetségkutatókra is. Fehér Adrienn előbb 2011-ben Singer Street nevű a capella formációjával jelentkezett az egyik legnevesebb nemzetközi a capella versenyre Ausztriában, ahol győztek is, majd szólóban próbálta ki magát az 2012-es Voice műsorában. Az énekesnő az énekversenyben az elődöntőig jutott, de a felkészülést akadályozta valami: mégpedig egy másik tehetségkutató. A Voice-ba bejutó tehetségnek ugyanis ezzel párhuzamosan egy másik megmérettetésen is helyt kellett állnia, mégpedig egy tajvani énekversenyen, ami pont egybeesett a TV2 műsorának próbáival. Bár az élő műsorra hazaért, végül a magyar műsorból neki kellett távoznia, viszont a 2012-es tajvani versenyen diadalmaskodott.

Világszerte élik meg „az amerikai álmot

 

Szente-Veres Adrienn

Humorból jeles külföldön

A női stand-up humorista 27. Grazi Humorfesztiválon több száz jelentkező közül jutott a döntőbe, és ezzel a legjobb hat humorista között végzett. A német nyelven előadó (a Budapesti Osztrák Gimnáziumban érettségizett, innen a nyelvtudás) Adrienn versenyanyagának egy részét a Radio Ö1 is közvetítette, valamint számos osztrák lap is említést tett róla. Kérdésünkre a humorista elmondta, három évvel ezelőtt kezdett el stand-up comedyvel foglalkozni, amikor épp gyesen volt. „Ekkor pattant ki a fejemből az ötlet, hogy összeírom a számomra legkedvesebb, leghumorosabb családi történeteket, és beküldöm a Dumaszínház által szervezett Fiatal Félőrültek Fesztiváljára. Számomra is meglepően olyannyira jól sikerült a fellépésem, hogy Litkay Gergely biztatására a Dumaszínház keretein belül meg is kezdtem humorista karrieremet.”

Világszerte élik meg „az amerikai álmot

Nem tagadja, hogy a sikert a sok munkának, gyakorlásnak köszönheti. „Szövegeimet mindig saját maga írom, az évek során annyi változott, hogy igyekszem az anyagaimba aktualitásokat is belecsempészni, valamint hogy az előadásmódomat fejlesszem, részt vettem improvizációs, valamint beszédtechnikai tréningeken.” Adrienn azt mondja, hatalmas intellektuális kihívás volt, hogy vajon értik-e a magyar humort az osztrákok, de azért szerencsére megpróbálta. Beküldte az anyagát a Grazi Humorfesztiválra (Grazer Kleinkunstvogel), ahol szakmai zsűri választotta ki a szerintük legjobb hat humoristát, akik közé ő is bekerült. A humorista azt meséli, a rádiós műsor után számos megkeresést kapott osztrák ügynökségektől. Az első önálló stand-up estje Bécsben május 6-án lesz, de megkereste egy színház is, akikkel jövő héten tárgyal. És bár a jövőben a magyar vonalat sem szeretné elhanyagolni, de most úgy érzi, Ausztria a fő csapásirány. Gratulálunk, és további sok sikert kívánunk!

És végül pluszban egy kis anekdota a múltból a Nők Lapja Café olvasóinak:

„Ez akkoriban történt, amikor még Bécsben folytattam az egyetemi tanulmányaimat, és még létezett határellenőrzés Ausztria és Magyarország között. Remegő kezekkel közelítettünk édesanyámmal és nővéremmel a határhoz. Odalépett hozzánk a határőr: »Grüss Gott, Passportkontrolle!« (Jó napot kívánok! Határellenőrzés!) Kiadtuk az útleveleket. A vámos benézett a kocsiba, végigmérte a három szőke nőt: »Alkohol, Zigaretten?!« Mire a nővérem: »Nein, danke!« Hát ezt a poént is nagyon szerette az osztrák közönség és a zsűri.”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top