Sztárok

Ezeket a neveket szánják Katalin gyermekének

Nem lesz családneve, keresztnévből azonban négyet is kap Vilmos és Katalin csemetéje. Napvilágot láttak a legesélyesebb nevek. Nézzétek csak!

Családneve egészen biztosan nem lesz Katalin és Vilmos csemetéjének – akit a hírek szerint hipnoszüléssel hoz majd világra édesanyja –, ugyanis magának a dinasztiának van neve, ami a Windsor. Ez azonban a királyi család megnevezésére szolgál, a családtagok irataiban, például születési és házasságkötési okmányaikban nem szerepel a családnév. Ha aláírnak valamit, akkor csak a keresztnevüket firkantják oda. Abból is csak az elsőt, bár a választék igen nagy. A hagyományoknak megfelelően az uralkodó gyermekeinek négy keresztnevük van, az unokáknak három vagy négy.

Érdekességek: így születtek a királyi család tagjai. Katt!
Érdekességek: így születtek
a királyi család tagjai – kattints!

Vilmos és Katalin gyermekének is négy keresztneve lesz, családi neve viszont nem. Az első nevet fogja csak használni, de ez nem jelenti azt, hogy majd azon a néven lép egyszer trónra. És hogy Vilmosék milyen nevet választanak a babájuknak? Íme a lista a legesélyesebb nevekkel az angol fogadóirodák szerint…

Ha lány lesz: Alexandra Sarolta Erzsébet Viktória

Alexandra: Erzsébet királynő középső neve, Vilmos egyik keresztanyjának, Alexandra hercegnőnek a neve.
Sarolta: Igen divatos, elegáns név. III. György népszerű felesége viselte ezt a nevet, és ez a második neve Katalin húgának, Pippának, aki valószínűleg a baba egyik keresztanyja lesz.
Erzsébet: Ha ezt a keresztnevet választják, akkor a jelenlegi uralkodó előtt és az édesanyja, a legendás anyakirályné előtt is tisztelegnek Vilmosék. Az egyik legnagyobb angol uralkodóról, I. Erzsébetről már nem is beszélve.
Viktória: Viktória királynő ült a leghosszabb ideig a brit trónon, 64 évig. Neve egy korszakot jelképez.

Ha fiú lesz: György Jakab Edward Ferenc

György: Hat György ült Anglia trónján, a múlt évszázadban kettő is: V. György az első, VI. György a második világháború alatt állt országa élén.
Jakab: Igen erős uralkodói név, hiszen két angol király és hat skót király is e nevet viselte.
Edward: A 11. század óta népszerű név a királyi családban, jelenleg is két Edward herceg, a királynő legkisebb fia, illetve az unokatestvére, a kenti herceg is e névre hallgat a famíliában. Ha a baba Edward lesz, és e néven lép trónra, akkor IX. Edward lenne, ami szép eredmény, hiszen nyolcnál több király még nem viselte ugyanazt a nevet a brit történelemben.
Ferenc: Katalin édesapjának második neve, és állítólag Diana hercegné ezt a nevet szánta – ha összejött volna – a harmadik fiának.

Úgy hírlik, hogy ha Károly herceg király lesz, a György nevet veszi fel, ugyanis I. Károly angol királyt kivégezték, míg II. Károly angol király száműzetésben halt meg, így ez a név nem jó ómen.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top