Sztárok

Gyászol Várkonyi Andrea

A tegnap esti Tényekben ő maga számolt be a spanyol vonatbalesetről. Akkor még nem tudta, hogy egy számára kedves ember is az áldozatok között van.

Gyászol Várkonyi Andrea„Ma reggel kaptam a hírt. Manolo, köszönöm Neked az elmúlt két évet, a barátságodat. De ezeket a könnyeket nem. Sosem felejtelek el” – írta fájó szívvel hivatalos Facebook-oldalán Bochor Gábor párja, aki spanyoltanárát és egyben jó barátját vesztette el. A Tények műsorvezetője közösségi oldalán emlékezett meg a tragikusan elhunyt barátról. „Mindent tőle tanultam a spanyol nyelvről. Ő tanított meg spanyolul. Öniróniával és humorral ismertette meg velem, milyenek a spanyol emberek. Az elmúlt 2 évben heti több órát töltöttünk kettesben. A tanáromból egy igazi barát lett. Ha rossz kedvem volt, velem érzett, és mindent megtett, hogy felvidítson. Ha rossz kedve volt, megosztotta velem, és meghallgatta a tanácsaim. Imádta Magyarországot és Budapestet. De az utóbbi hetekben már semmit nem várt jobban, mint hogy két hónapra hazautazhasson a családjához és a barátaihoz. Múlt héten azt írta, boldog, és kezdi kipihenni magát. És sokat gondol rám, mert sok ott a bogár, és tudja, hogy utálom őket. Szombaton kérdezte a facebook oldalán, van-e valaki, aki a hét közepén Galíciába menne kocsival. De úgy tűnik, nem talált senkit, mert rajta ült azon a vonaton… és nem élte túl” – tette közzé a fájó sorokat a Tények híradósa.

Az eddig 78 halálos áldozatot követelő vonatbaleset Spanyolország történetének legsúlyosabb vonatkatasztrófája. A tegnapi napon, eddig tisztázatlan okokból 80 km/h-s sebesség helyett 180 km/h-s sebességgel száguldott az a szuperexpressz Galíciában, amelyik ekkora sebességnél már nem tudta bevenni az éles kanyart és a falnak csapódott. A több évtizede mozdonyvezetőként dolgozó férfit, aki túlélte a balesetet, őrizetbe vették. Egyelőre vizsgálják, mitől gyorsulhatott fel a vonat annyira, hogy kisodródjon. A halálos áldozatok mellett 140 sérültet találtak, és a roncsok között tovább kutatják az esetleges túlélőket. Galíciában 7 napos gyászt rendeltek el.
Gyászol Várkonyi Andrea

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top