Sztárok

“Ki viszi át a szerelmet…?” – interjú Szirtes Edina Mókussal

Hamarosan közösen áll színpadra Szirtes Edina "Mókus" és Baricz Gergő. A közelgő koncert alkalmával beszélgettünk Edinával.

„Ki viszi át a szerelmet...?– Szeptember 7-én a Millenárison lépsz fel. Hogyan fogadtad a felkérést?

– Kicsit kakukktojásként keveredtem bele, senkit nem ismertem a csapatból. Persze évek óta figyelem és álmodozom, hogy egyszer talán megadatik.

– Baricz Gergővel közösen adjátok elő ByeAlex dalát. Hogy megy a közös munka?
– Bevallom, nem ismertem őt, de az első pillanatban összebarátkoztunk. A beszédén hallottam, hogy erdélyi származású. Aki ismer erdélyieket, tudja, hogy hihetetlenül közvetlen, kedves, nyitott emberek! Nem nehéz velük együtt dolgozni.

– Melyik produkció fogott meg leginkább a próbákon?
– A saját dalom, ami az igazi „kaland” nekem, ByeAlex – Kedvesem. Mondanom sem kell mennyire megosztó dal. Régen hallottam, láttam olyan dolgot a művészetben, ami ekkora port kavart volna, direkt ezért választottam. Egyrészt, hogy kicsit melléálljak, másrészt a sok szidalom mellett szerintem inkább énekeljük el! Mindenből lehet muzsikát varázsolni, én ebben hiszek. A magam módján fogom előadni, próbálni megőrizni az egyszerűséget, mégis elvarázsolni. Ahogy én, egy muzsikus lány énekelném, játszanám… És bevallom, rettegek a véleményektől, de a félelem nem lehet meghatározója a cselekedeteinknek.

„Ki viszi át a szerelmet...?– Dolgoztál már együtt szimfonikus zenekarral?
– Hangszereltem már szimfonikus zenekarra, de azért izgulok! Írok bele gyermekkórust is, már alig várom, hogy halljam. Szeretném, ha sikerülne felülírni az elő- és utóítéleteket, és bebizonyítani, hogy jóindulattal és szeretettel minden megváltozhat! Naivság, tudom, de ha mindenki feladja, akkor ki marad? „Ki viszi át a szerelmet?”… A fináléban szintén részt veszek egy hegedűszóló erejéig, ennek is nagyon örülök. Közel áll hozzám a szabad muzsikálás, amely a zene szeretetéből merítkezve, tovább mutatva azon, akár szíveket vigasztal, vagy csak megmelengeti azt, vagy érezteti, hogy nem vagyunk egyedül, nyugodtan sírhatunk, mert másnak is fáj ott bent, vagy pont csak egy pillanatra elfeledteti a bút, bánatot. Ez a feladatunk, nekünk, zenészeknek! Vagy valami ilyesmi…

A szeptember 7-én a Millenárison lép színpadra Szirtes Edina „Mókus” a Szimfonik Liv3 produkcióba. Idén a Közmédia napján megrendezett szuperkoncerten a könnyűzenei élet leghíresebb szereplői lépnek majd fel, és adják elő dalaikat a MR Szimfonikusok és a Magyar Rádió kórusai kíséretében.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top