Sztárok

Kiszabadult Jacko orvosa

A büntetése felét letöltötte Conrad Murray, továbbra is praktizálni akar.

Kiszabadult Jacko orvosaKét év után elhagyhatta a börtönt a Michael Jackson 2009-ben bekövetkezett halálában bűnösnek talált és négyévi büntetésre ítélt orvos, Conrad Murray.

Az orvos büntetésének felét töltötte le Los Angelesben, a többit azért engedték el, mert Kaliforniában nagy a zsúfoltság a büntetés-végrehajtási intézményekben, és az állam igyekszik ezen könnyíteni. Murray ügyvédje elmondta, hogy szabadulása után az orvos továbbra is praktizálni akar, orvosi engedélyét ugyanakkor felfüggesztették mindhárom államban – Kaliforniában, Nevadában és Texasban is -, ahol korábban dolgozott.

Az orvos hathetes tárgyalását világszerte hatalmas figyelem kísérte. A 60 esztendős Murray a tettéért kiszabható legsúlyosabb büntetést kapta. A bírói ítélet szerint az orvos műtéti altatóval, propofollal kezelte az énekes alvászavarait anélkül, hogy erre kardiológusként orvosi képesítése lett volna, ráadásul hanyagul végezte a munkáját.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top