Sztárok

13 tényleg jól sikerült tévésorozat plakátja

Mitől jó egy plakát? Fontos-e annyira, mint egy előzetes? Újra elmerültünk a sorozatok világában.

Maffiózók és Dexter
Az HBO valaha készített egyik legjobb sorozata kétségkívül a Maffiózók (The Sopranos) volt. A szereplők egyébként évente egyszer összegyűlnek, és elmondásuk szerint bárhová mennek, ma is a Maffiózókból rájuk ragadt néven szólítják egymást. James Gandolfini halálával sem szakadt meg a közös találkozások hagyománya. A sorozat valamennyi régi szereplője elment a színész utolsó filmjére, melyet Gandolfini halála után mutattak be. És hogy miért tökéletes ez a plakát? Mert a képen egyetlen színész sem esik ki a szerepéből. Rohadtul úgy érzem, hogy Tony Soprano nappalijában vagyok.

Dexter már elbúcsúzott az Egyesült Államokban, de a Viasat6-on még elkaphatjuk itthon. A furcsamód szerethető sorozatgyilkos plakátja egy apró vágással is olyan sterilnek tűnik, mint a sorozat. De ez csak a látszat…

14 tényleg jól sikerült tévésorozat plakátja

Mentalista és Hazudj, ha tudsz
Kék csésze, kék szem, kék öltöny, mintha Simon Baker, a Mentalista főszereplője, tényleg a fejünkbe látna. Milyen veszélyes ez egy párkapcsolatban… Azt nem lehet mondani, hogy ez a valaha készített legjobb sorozatplakát, de hogy a női nézőket eltalálták vele, az tuti.

Engem tényleg nem érdekel, hányszor ismétlik a Hazudj, ha tudsz sorozatot, mert mindig megnézem, ha elkapom. Véleményem szerint csak azok utálják, akik rettegnek, ha tükröt tartanak eléjük. Kár volt elkaszálni, csak azt mondom.

14 tényleg jól sikerült tévésorozat plakátja

Jackie nővér és Doktor House
Mindkét sorozatban van legalább két közös dolog. Az egyik, hogy bebizonyították: lehet úgy is orvosi show-t csinálni, hogy nem kell az adás előtt egy százas zsepit bekészíteni. A másik pedig a két zseniális főszereplő: Edie Falco és Hugh Lauire. A Jackie nővér plakátja pont olyan, amilyen a sorozat, egy végtelenül pofátlan, függő, de profi nővér karikatúra-fotója. House pedig? Csak kimondja azt, amit mindannyian gondolunk, miután megnéztük a Grace klinikát: a szerelem szívás.

14 tényleg jól sikerült tévésorozat plakátja

 

Grace klinika és Tudorok
És ha már a Grace klinikánál tartottunk, valljuk be: ez az a sorozat, kedves hölgy barátaim, aminek nincs jó plakátja. Shonda Rhimes (a sorozat anyja), azonban mintha életében először ráérzett volna valamire, mert a 10. évad egyik plakátjába beletett mindent, amitől a nők elolvadnak: Patrick Dempsey tekintetét. Köszönjük, marketingből jeles.

Jonathan Rhys Meyers tényleg szívdöglesztő volt, VIII. Henrikként jó pár évvel, és pár elvonóval ezelőtt. A három fej nélküli királyné pedig egyszerűen tökéletes. Ettől csak a harmadik évad plakátja sikerült jobban, amin a középkorú Henrik megannyi meztelen férfi- és női testen ül a trónon.

14 tényleg jól sikerült tévésorozat plakátja

Jóbarátok és Így jártam anyátokkal
„Semmi extra. Öltöztessétek fel elegánsan a szereplőket, és karöltve sétáljanak New York egyik utcáján” – akár ezt is mondhatták a górék, amikor a Jóbarátok utolsó évadához berendelték a plakátokat. Mondjuk nekik lett igazuk, mert erre azért a legtöbben emlékeznek.

Az Így jártam anyátokkal szereplőit többnyire taxiban és sárga esernyővel fotózzák. Halál unalom. Ebben az egy plakátban legalább van némi humor. 

14 tényleg jól sikerült tévésorozat plakátja

 

Terepen és The Walking Dead
Nem tudom elégszer hangsúlyozni: a Terepen (SouthLAnd) az elmúlt 10 év legjobb zsarusorozata. Az Egyesült Államokban a nagy országos adóról egy évad után egy kisebb csatornára került, azonban hiába a zseniális forgatókönyv, az életszagú jelenetek – melyeken nem éreztem minden pillanatban a művér átható gagyi jelenlétét – öt évad után kaszát kapott a sorozat. Szerencsére itthon a Viasaton még elkaphatjátok!

Amikor Andrew Lincolntól megkérdezték egy héttel ezelőtt, hogy melyik volt az eddigi kedvenc jelenete a The Walking Dead forgatásán, azt felelte: az, amikor a kihalt utcán lovagolhatott be Atlantába. Egyetértek, bár a negyedik évadot taposó zombis sorozat minden perce egy kincs, ezt én is jobban imádtam, mint a többit.

14 tényleg jól sikerült tévésorozat plakátja

Az alelnök
Amikor a cikk elején azt írtam, hogy „az HBO egyik legjobb sorozata”, akkor már a másik legjobbra, Az alelnökre (Veep) gondoltam. Ha életemben egyáltalán valamilyen szinten foglalkozni akarok még a politikával, csak úgy, hogy ezt a sorozatot nézem. Nem is vígjáték, nem is dráma, inkább egy görbe tükör, amit nem lehet nem szeretni. A plakát pedig mindent elmond.

14 tényleg jól sikerült tévésorozat plakátja
 

Mit? Hol?
Dexter (Viasat6)
Mentalista (RTL Klub)
Hazudj, ha tudsz (Cool, RTL Klub)
Jackie Nővér (Viasat3)
Doktor House (AXN, TV2)
Grace klinika (RTL klub, FEM3)
Tudorok (RTL Klub)
Jóbarátok (RTL Klub, Viasat3)
Így jártam anyátokkal (Comedy Central)
Terepen (Viasat3)
Az alelnök (HBO, HBO Comedy)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top