Sztárok

Berki Krisztián nagymamája a kereskedelmi tévék legőszintébb szereplője

Nagyot hall, már a látása sem a régi, dédunokáját mégis sziklaszilárdan fogta, amikor először a karjában tartotta. Ő Erzsike néni, Berki Krisztián nagyija, aki új színt vitt a realityk világába.

„Mindig nagyon jól meg tudta masszírozni a vállamat a fiam” – mondta Erzsike néni, aki kihozza Berki Krisztiánból azt, ami Hódi Pamelának is csak ritkán sikerül: a figyelmességet. „Milyen fiad, mama, én az unokád vagyok” – válaszolta Berki. Többek között az ilyen pillanatokért lopta be magát a szívembe Berki nagyi, aki a maga nemes egyszerűségével egy őszinte színfolt a kereskedelmi tévék izzadságszagú világában.

Erzsike mama, aki őszinte mosolyt csal egy felszínes világba

Berki Krisztián nagymamája, a kereskedelmi tévék legőszintébb szereplőjeMásfél évvel ezelőtt veszítettem el imádott nagymamámat 87 éves korában, vele pedig az utolsó nagyszülőm is távozott az életemből. Azóta különösen meghat, ha nagyszülői szeretettel találkozom, főleg hogy Berki nagyi rá emlékeztet: kicsit nagyot hall, rosszul lát, elfelejti, miről volt szó két perce, de az évtizedekkel ezelőtti eseményekről úgy beszél, mintha tegnap történtek volna.

Ezért is melengette meg a szívemet, amikor először tűnt fel a képernyőn Erzsike mama. A tisztalelkű, idős néni akaratlanul is valami olyasmit hozott a kereskedelmi tévézés világába, amiről már-már azt hittük, hogy elveszett. Ő a példa, hogy így is lehet: őszintén, szívből jövő szeretettel. Mert ő így tekint a világra és unokájára, aki sok emberben visszatetszést kelt kihívó életvitelével. Könnyekig meghatódik, amikor dédunokájáról beszél, és virággal készül, ha látogatóba megy, mert az ő idejében ez volt a szokás. Mellette még a kissé hímsoviniszta macsó Berki is azonnal kezesbáránnyá változik. 

„Pláne, ha ilyen egészségem lesz, még fel is tudom nevelni”

A nemrégiben kilencvenedik születésnapját ünneplő szupernagyi minden egyes alkalommal, amikor feltűnik az Édes Életben, mosolyt csal az arcomra, hisz nincs benne semmi szereplésvágy, semmi megjátszás, ő még egy olyan generáció tagja, akiket az egyszerűségük tesz bájossá. Szereti a fiatalokat, és imádja unokáját, Berki Krisztiánt, akinek a kedvéért még egy címlapfotózásra is hajlandó volt, természetesen kedvenc kötött kardigánjában. „Derék, szép szál férfi vagy! Büszke vagyok rád. Higgyék el nekem, Krisztián jószívű, aranyos ember” – mondogatta a fotózás alatt a Meglepetés magazin munkatársainak. És valóban, Berki nagyinak még ezt is elhisszük.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top