Sztárok

Berki Krisztián tessékre műmájer

Kit érdekelnek egy pár celeb és agyonhasznált tévésztár hétköznapjai? Például engem. Ezért megnéztem a legújabb valóságshow-t, az Édes életet. Kritika.

Görkorival a luxusszállodában

Berki Krisztián tessékre tirpákBerki Krisztián bermudában, zakóban, hóna alatt egy Louis Vuitton-táskával görkorcsolyázik az Andrássy úton. Ezért a mozgóképért már mindenképpen érdemes volt belenézni a TV2 Édes élet című új realityjébe. Az ex-fradivezér, A Férfi, Akinek Nevét Szabó Zsófi A Kezére Tetováltatta, És Aztán Alig Győzte Leszedetni és Pamela nevű barátnője a műmájerek ahhoz a kasztjához tartoznak, akiknek élete valóságshow-ért kiált, felfedezésük a műfaj számára valóságos telitalálat. A kabriós izom- és üzletember tökéletes természetességgel működik a kamera előtt, és láthatóan, ahogy összecsattan a csapó, máris hozza az edzőtermekben és a Hajógyári-sziget gyanús szórakozóhelyein tanyázó populáció sztereotípiáit.

NLCafé-exkluzív: hallgasd meg Cher új albumát!

Ami édes, az unalmas?

De nem minden sztár alkalmas celebnek, az ismertség önmagában nem elég ahhoz, hogy valakinek az élete automatikusan érdekes, vagy legalábbis érdekesre írható legyen. A TV2 tegnap startoló műsorában utóbbira is akadt példa. Gombos Edina és az ő kubai férje nagyon szimpatikusak tudnak Berki Krisztián tessékre tirpáklenni egy Aktív-riport vagy egy kétoldalas cikk erejéig a Story magazinban, de életük, ha édes is, a rezet nem vágja ki: ehhez még a plasztikai sebészet című realitysablon sem volt elég. 

Győzike és családja hozza a rutint, van vita, veszekedés, személyzet, és persze Playboy-fotózás, amely téma nélkül nincs magazinműsor, nincs reality, és persze Playboy sincs. Ezúttal Bea asszony lefogyasztása körül forognak a veterán valóságshow-családfő gondolatai. Gáspárékban annyi még most is van, mint a Győzike-show idején, jeleneteik akár az RTL Klub egykori műsorában is lemehettek volna.

Balul elsült pszichológuscasting

Berki Krisztián tessékre tirpákA budatétényi celebraktárban találhattak rá VV – Szeretlek Is Leó Meg Nem Is – Ágicára is, aki azóta egy Renátó nevű olaszt szeret, de tényleg, sőt gyermekét várja. Ugyan a derék olasz és Ágica mamája közötti bábeli zűrzavart idéző beszélgetések kissé erőltetettnek tűntek, mindenért kárpótolt minket a Való Világ exsztárjának angolsága és főleg pusztító kiejtése. Shakespeare nyelve ellen nagyobb merényletet magyar tévécsatornán még nem követtek el, de egy szórakoztató műsorban a helyén van az ilyesmi, jólesik a szörnyülködés.

És bár az Édes élet első sírása Müller Attilának köszönhető, az ő lelki összeroppanásának szomorú története leginkább olyan, mintha az RTL2 Segítség, bajban vagyok – A pszichológus válaszol című tanácsadó realityjének celeb-különkiadásában járnánk, csak épp rosszabbul sikerült a pszichológuscasting.

Az egymással keresztbe vágott sztármesék elsőre kissé furának tűnnek, a napi folytatások adhatják meg a valóságtörténetek ritmusát. A sztárok kamerába tett vallomásai sajnos inkább elvesznek a kukkolás élményéből, hiszen nézőként én nem akarom tudni, hogy ők tudják: forog a kamera. Hibáival és melléfogásaival együtt is elsőre nézhetőnek tűnik az Édes élet.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top