Sztárok

Túléli ezt Nigella Lawson? Van rá módszer

A főzőműsorok szakácsai hírességek lettek, még ha azt nehezen viselik is, hogy ezzel együtt a magánéletük is reflektorfénybe került. A férfiak közül Gordon Ramsay, Jamie Oliver is megtapasztalhatta, milyen az, amikor nagyítóval figyelik minden tettüket. De mégis min múlik, hogy ki bukik el, és ki marad talpon?
És megszületett az első gasztroműsor
Julia Child nevéhez kötik azt a fajta főzőműsort, amit Nigella, Jamie, Gordon és társaik olyan jól művelnek. Az Egyesült Államokon kívül nem volt ismert a neve egészen addig, míg be nem mutatták a Julie és Julia – Két nő, egy recept című filmet.

Ma aligha akad olyan csatorna, ahol ne lenne valamilyen főzőműsor, és követni is nehéz a sorra felbukkanó tévés szakácsokat. Gordon Ramsay, Jamie Oliver és Nigella Lawson neve azonban mindenkinek mond valamit, hiszen sokan nekik tulajdonítják a tévés főzőműsorok felvirágoztatását. A már elcsépelt mondás szerint a hírnévnek ára van, és ezt mindegyikük a saját bőrén tapasztalhatta meg.

Nigella a porondon

Charles Saatchi és a volt alkalmazottak
Charles Saatchi és a volt alkalmazottak

Az utóbbi időben legtöbbet Nigella Lawsonról hallunk, aki eddig mindenki számára egy melegszívű és szívvel-lélekkel főző (és evő) tévészereplő volt. Főzőműsora felvételén felbukkantak a gyerekei, a barátai, mondjuk így: beengedte az otthonába a nézőket. Házasságáról ritkán beszélt ugyan, de akkor mindig azt ismételgette, mennyire hihetetlen, hogy ismét rátalált a boldogság az első férje halála után.

Nyár óta viszont egy egészen más történet főszereplője lett a tévés szakács. Egy lesifotós megörökítette, amint Nigellát a férje, Charles Saatchi egy étterem terszán fojtogatta, ősszel pedig csendesen elrendezték a válást. Ám ezzel nem ért véget a történet, sőt! Mostanában mintha Saatchi meggondolta volna magát, és bosszúhadjáratot indított Nigella ellen, azt állítva, hogy volt neje állandóan be volt drogozva, és az alkalmazottainak több millió fontot fizetett ki a hallgatásukért.

Nigella végül a bírósági meghallgatáson elismerte, hogy fogyasztott már marihuánát és kokaint, de ellentétben a férje állításával, mindez csak pár alkalommal történt. A sárdobálás azonban csak most kezdődött el igazán, Saatchi lánya és Nigella előző házasságából született gyerekei is belekeveredtek az ügybe, amit az asszony ügyvédei és PR-osai segítségével igyekszik kordában tartani.

Nigella még nyerhet?

Túléli ezt Nigella Lawson? Van rá módszerMiközben higgadt viselkedésével és nyugodt interjúival pozitív megítélést vívott ki magának, Nigella mégsem lehet nyugodt. A mostani tárgyalás ugyanis kihat a Nigella-brandre, ami hanyatlásnak indult az egyik elismert krizismenedzsment cég, a Dezenhall Resources vezetője szerint. Ez azért furcsa, mert a cég elemzése szerint a mostani események nem összeférhetetlenek Nigella személyiségével, minden, ami vele történik belefér az általa képviselt karakterbe.

De ezt mondja ő, a tapasztalat mégis mást mutat. Az emberek többsége nem akarja elképzelni, hogy Nigella mámoros állapotban főzi a vasárnapi ebédet, vagy hogy lefizeti a gyerekeit és az alkalmazottait, hogy jó színben tüntessék fel.

Ez már bevált

Gordon Ramsaynek ugyanezt elnézné mindenki, és nem azért, mert férfi, hanem azért, mert belefér a róla kialakult képbe. Éppen úgy, ahogy Martha Stewart esetében is. A már nálunk is látható műsorai ma is népszerűek, sőt talán népszerűbbek, mint a botránya előtt. A szőke tévésztárt ugyanis mindenki a stílusáért és az üzleti érzékéért szerette, nem pedig a kedves és bájos személyiségért. A rajongói csalódottak voltak, hogy a bíróság öt hónapi börtönre ítélte Marthát hamis tanúzásért, de a szakácsnak megbocsátottak, és rögtön a szabadulása után folytathatta a karrierjét.  „Magammal ránthattam volna a nevemmel fémjelzett brandemet, de nem így lett. Ennek ellenére, újjáépíteni mindent sokkal nehezebb, mint felépíteni volt” – jelentette ki Stewart, akinek a legnagyobb erénye az volt, hogy elismerte a hibáját, és megértette azokat, akik elítélték. Szimpátiát keltett, és ezzel újra tudta kezdeni.

Friss: Felmentették a csalás vádja alól Nigella Lawson alkalmazottait

A nyugat-londoni Isleworth koronabíróságának esküdtszéke nem találta bűnösnek Francesca és Elisabetta Grillo olasz testvérpárt abban, hogy az 53 éves sztárszakács és volt férje, Charles Saatchi milliárdos műgyűjtő pénzéből 658 ezer fontot költött el öncélú luxuskiadásokra.

Döntésüket azzal indokolták, hogy Lawson és a két nő között egyetértés alakult ki arról, hogy a testvérpár bármire költhet a családi kiadásokra biztosított hitelkártyákkal, cserében azért, hogy hallgat a sztárszakács kábítószer-fogyasztásáról.

Az olasz testvérpár évekig állt Nigella Lawson és volt férje alkalmazásában. Ügyvédeik a bírósági tárgyaláson mindvégig azzal érveltek, hogy Nigella személyesen engedte meg nekik a pénzszórást, így biztosította hallgatásukat az ő rendszeres kábítószerezéséről. A bírósági tárgyalás során a közvélemény a legapróbb részletekig betekintést nyerhetett Nigella Lawson és Charles Saatchi házasságába. A kapcsolat tíz év után, a nyáron ért véget, a házaspár egy előkelő londoni étterem teraszán összeveszett, és Saatchi torkon ragadta feleségét. Saatchi tagadta, hogy bántalmazni akarta nejét, de hatósági eljárás indult, és az üzletembert rendőrségi figyelmeztetésben részesítették.

Nigella Lawson a bírósági tárgyaláson elismerte ugyan, hogy valóban fogyasztott kokaint néhányszor – első férje rákbetegsége idején, és Saatchival kötött házassága utolsó évében, amikor elviselhetetlenné vált férje terrorizmusa, és arról beszélt, hogy Saatchi “fűnek-fának hazudozik” az ő nem létező kábítószer-függőségéről.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top