Sztárok

Megszületett a svéd hercegnő első gyermeke

Világra hozta első gyermekét Magdolna hercegnő, XVI. Károly Gusztáv svéd király kisebbik lánya.

Egy éven belül Magdolna gyermeke a második királyi baba, aki az Egyesült Államokban született. A nyáron a brit királyi család egyik kis tagja, Michael kenti herceg első unokája jött világra Los Angelesben. Az ok ugyanaz: a herceg gyermeke és felesége az angyalok városában élnek és dolgoznak.

Először fordult elő a svéd monarchia történetében, hogy az amerikai kontinensen, egészen pontosan New Yorkban jöjjön világra a királyi család egyik tagja. Február 20-án helyi idő szerint 22.41-kor ugyanis megszületett az uralkodópár kisebbik lányának, Magdolna hercegnőnek az első gyermeke, méghozzá az Egyesült Államokban. Magdolna és brit-amerikai férje, Christopher O’Niel ott élnek és dolgoznak, ezért döntöttek úgy, hogy a baba New Yorkban jöjjön a világra.

A hercegnő jó előre bejelentette, hogy lánya lesz, így ez nem okozott meglepetést. Mivel férje az esküvőkor lemondott arról, hogy a király hercegi rangot adjon neki, így a most született gyermek nem örököl rangot, nem lesz hercegnő, nem jár neki az “ő királyi fensége” megszólítás, sem az állami apanázs. Ennek ellenére elfoglalja a helyét a trónutódlásban, egészen pontosan nagynénje és kétéves unokatestvére, nagybátyja valamint édesanyja után az ötödik helyen áll.

XVI. Károly Gusztáv és Szilvia királyné jelenleg Szocsiban, a téli olimpiai játékokon tartózkodnak, de minden bizonnyal még a nap folyamán New Yorkba repülnek.

Megnézem
Összes kép (1)

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top