Sztárok

Március 15.: Arany János verset rappel Fluor Tomi – videó

Fluor Tomi és társai nem mindennapi módon emlékeznek meg az 1848-49-es forradalomról és szabadságharcról.
Fotó: Temesi Ádám
Fotó: Temesi Ádám

Március tizenötödike alkalmából az ország több pontján különböző rendezvényekkel, ünnepségekkel készülnek. A fővárosban – a nemzeti megemlékezés mellett – idén ismét megrendezésre kerül a Red Bull Pilvaker elnevezésű rendezvény, melynek lényege, hogy magyar hírességek – rapzene formájában – megemlékeznek a 48-49-es történésekről. Kautzky Armand mellett Fluor Tomi és Kiss Ádám is részt veszt a kezdeményezésben.

Az egykori tinisztár életében először ünnepli meg igazán március tizenötödikét. “Nagyon örültem a felkérésnek, mert fontosnak tartom, hogy az irodalmon keresztül (is) egyfajta értéket közvetítsünk a fiataloknak. A magunk módján megpróbáljuk majd felidézni a márciusi ifjak üzenetét: a költészetet ötvözzük a rapzenével. Én A walesi bárdok feldolgozásában veszek részt, amelyből úgy érzem, hogy egy igazán vidám dalt sikerült készítenünk” – nyilatkozta a Nők Lapja Cafénak a rapper.

“Egy Petőfi-vers nem jön szembe a közösségi oldalakon”

Március 15.: Fluor Tomi megidézi PetőfitAz egyik legismertebb hazai stand-upos, Kiss Ádám kissé kilóg a “csatasorból”, ám – mivel ő is erősen kötődik a rap-slam vonulathoz – egyetlen pillanatig sem gondolkodott azon, hogy megmutassa a forradalmi oldalát. “Március tizenötödike számomra a nemzeti szabadnapot jelenti, amikor nem kell menni sehova, Petőfire és barátaira emlékezünk. Úgy gondolom, hogy a mi tolmácsolásunkban talán befogadhatóbbá válik az irodalom a fiatalok számára. A mai ifjak szinte soha nem találkoznak egy Petőfi-verssel, nem jön szembe a közösségi oldalakon. Az, hogy segítünk átírni az értéket a saját nyelvükre, teljesen vállalható, sőt példamutató” – mondta a korábban káros szenvedélyéről valló Kiss Ádám.

Itt meghallgathatod A walesi bárdok modern verzióját Fluor Tomiék előadásában:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top