Sztárok

Beletörődött a bírósági ítéletbe Gerard Depardieu

A színész elfogadta a francia bíróság ítéletét.

Ügyvédjén keresztül a francia színész – aki korábban egy repülőgép folyosójára vizelt – hivatalosan visszavonta a bírói döntés ellen tavaly benyújtott fellebbezését. A bíróság 4 ezer euró (mintegy 1,2 millió forint) büntetés fizetésére és jogosítványa féléves megvonására ítélte.

Gerard Depardieu-t 2012 novemberében 1,8 ezrelékes véralkoholszinttel vették őrizetbe a rendőrök, miután a 64 esztendős színész – akinek megbukott a legutóbbi filmje – leesett robogójáról Párizs északnyugati részén. Franciaországban maximálisan 0,5 ezrelékes véralkoholszint a megengedett. A balesetben sem a filmsztár, sem más nem sérült meg. A szabálysértés vizsgálatát többször elhalasztották, miután a filmsztár egyszer sem jelent meg a bíróságon, és vitatta a tényállást. A bíróság azonban megállapította, hogy Depardieu felelőssége “nem vitatható”.

Depardieu-t 1998-ban ittas vezetésért egyszer már felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték, emellett tízezer frankos pénzbüntetést kellett fizetnie. Jogosítványát akkor 15 hónapra vonták be.

Beletörődött a bírósági ítéletbe Gerard Depardieu

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top