Sztárok

Bochkor Gábor: “kínos eljátszani az örömöt”

Bochkor Gábor hűségről, agglegénységről és önostorozásról mesélt nekünk, majd pedig azt is elárulta, hogy az ő olvasatában mi számít álommunkának.

10 szó, 10 válasz Vajon mi az első gondolat, ami az interjúalanynak az eszébe jut róla? Sorozatunk további részei:
– Ördög Nóra: “Hoztam egy döntést és kiszálltam”
– Hien: “A tájszólási sokszínűség nagyon tetszik nekem”
– Kiss Ramóna: Aki hatalomhoz jut, sokszor visszaél azzal
– Polyák Lilla: Bizonyos dolgokról le kell mondani
– Varga Iza: A magam erejében hiszik
– Rubint Réka: “A pszichológus egy hasznos segítség”
– Tóth Gabi: “A mentoráltak felerősítik az anyai ösztöneimet”
– Epres Panni: “Borzasztóan büszke vagyok a férjemre és a csapatra”
– Világbékéről és Molnár Csilláról kérdeztük az új szépségkirálynőt
– Weisz Fanni: “A szépség a sors mulandó ajándéka”


1. Békebíró

 Bochkor Gábor: Minden családban kéne egy ilyet alkalmazni, aki együtt él a családdal, objektív, pszichológiailag képzett, és a kitörő konfliktusokat remek érzékkel kezeli. Előfeltétel, hogy ne legyen se egy szőke bikinis csoda, se egy Antonio Banderas.

2. Hűség

Csodálatos dolog, amit az ember kitalált magának, és egész életében azért küzd, hogy be is tartsa.

3. Agglegény

Az agglegény nem mindig saját akaratából az, csak egyszerűen jobban hangzik, mint hogy “nem kellettem eddig senkinek”.  Ugyanakkor egy csomó szabadsággal jár, ami az idősebbeknél rigolyákban mutatkozik meg. Az agglegénylakás mindig célratörő: fókuszban az ágy, a távirányító a hangulatzenéhez és a jégbe hűtött pezsgő. Ha reggelre ottmarad egy fogkefe, az agglegény aggódni kezd.

4. Beszállókártya 

Egy szuper utazás kezdete, az a dokumentum, mellyel most már biztos felszállunk. A duty free shopban mindig zavar, ha elkérik, mert rég elrejtettem a zsebemben, hisz úgyis tudom, hogy a 6 C-n ülök a gépen.

5. Tanóra

Rengeteg feleslegesen és éppúgy hasznosan eltöltött idő. Egy tanórának legyen jó dramaturgiája, mint egy színházi előadásnak, jó bevezetéssel, katarzisokkal és a végén egy konklúzióval engedjen el. Utoljára felnőttkoromban ültem tanórán, repüléselméletet tanultam. Rájöttem, hogy először meg kellett újra tanulnom tanulni.

6. Önostorozás

Kimondottan felesleges tulajdonság. Aki elég magabiztos, nem önostoroz, hanem megfelelő önkritikával tanul a helyzetből, érti, hogy milyen hibát követett el, és legközelebb jobban csinálja. Az önostorozó egy helyben toporog, és másoktól várja a felmentést.

7. Meglepetés

Meglepetést szerezni szeretek, mert kreativitást igényel. Kapni kevésbé, mert túlságosan nagy a bizonytalansági tényező, hogy mi van, ha nem tetszik. Ilyenkor kínos eljátszani az örömöt. Bár a legutóbbi szülinapi bulim minden figyelmeztetésem ellenére meglepetésbuli volt, amit a párom szervezett és embertelen jól sikerült.

8. Perpatvar

Oktalanul vitatkozó, veszekedő, sőt pereskedő felekre gondolok. Nem része az életemnek.

9. Ötven

Köbcentiben kevés, életkorban elgondolkodtató, forintban kevés, euróban több. Sokszor arra asszociálok, hogy valaminek a fele, hogy befejezetlen, hogy még egyszer ötven sokkal jobb lenne. Persze ez nem érvényes az évek számára.

10. Álommeló

Sok van: Nagykövetnek lenni egy mediterrán, tengerparti fővárosban – tenisz, állófogadások, sofőr… –, vagy basszusgitározni a Rolling Stonesban, turnézni a világban, mindenki a kívánságomat lesné, még akkor is, ha kidobok egy tv-t a szállodaszobám ablakából… vagy futballozni a Bayern Münchenben, óriás fejhallgatóval a fejemen, rágózva kiszállni a repülőből, és pezsgőt inni a BL-kupából.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top