Sztárok

Hülyeség a köbön – leteszteltem Kim Kardashian telefonos játékát

Be kell ismernem, Kim Kardashian tényleg tudja, hogyan kell pénzt csinálni, gyakorlatilag a semmiből. Legújabb húzása egy okostelefonra tervezett játék, amely ugyan ingyenes, de...

És innen kezdeném a történetet. Amikor szerdán megjelent a Kim Kardashian: Hollywood elnevezésű játéka, meglepődtem, hogy ingyen letölthető, leszedtem, mert készültem rá.  “Letesztelem és megírom” – gondoltam. Arra számítottam, hogy lesz benne divat, öltöztetős játék, partik és pénzgyűjtés, és nem csalódtam.

A játék megkezdésekor rögtön felugrott az ablak, hogy hozzáférést engedek-e a Twitter oldalamhoz, ami eszem ágában sem volt. Ezután ki kellett választanom az avatáromat, egészen sokféle ruha, frizura, smink és cipő állt a rendelkezésemre, bár bevallom, mivel a simshez szoktam, hiányzott a nagyítás, a részleteket nehéz kivenni a képernyőn. Mindegy is, hiszen nem ez a játék lényege, hanem hogy az avatáromból sztárt csináljak.  Érted, SZTÁRT?!

Hülyeség a köbön – leteszteltem Kim Kardashian telefonos játékát

Kardashian-sztori

Rögvest egy ruhaboltban találtam magam eladóként (csak, hogy tisztázzam: nem ment el az eszem, de az egyszerűség kedvéért egyes szám első személyben beszélek az avatáromról). Mivel Kim Kardashian annak idején hasonló módon kezdte a karrierjét, nem lepett meg a fordulat.
Egy főnök figura adta az utasításokat, hogy hajtogassam össze a ruhákat, tegyem a helyére a vállfákat, zárjam le a kasszát, és még sorolhatnám. Ezekért persze virtuális pénz is járt, majd mivel a górénak korábban el kellett mennie, egyedül bezártam a boltot, és akkor belebotlottam az utcán Kim Kardashian avatárjába, aki segítséget kért tőlem. Három lehetőség közül választhattam: segítek, megmondom, hogy bezártunk vagy csak felkiáltok, hogy “OMG! Kim Kardashian!” Mint később kiderült, minden lehetőség ugyanoda vezet, nevezetesen, hogy Kim hálás nekem a segítségért, ezért elhív egy buliba, bemutat a menedzserének, szervez nekem egy randit, majd szerez nekem egy saját ügynököt, aki másfél óra játék után bombázni kezd munkákkal, melyek segítségével celeb leszek. Eszem megáll. Folytatom!

Hülyeség a köbön – leteszteltem Kim Kardashian telefonos játékát

Semmi sincs ingyen

Mindez azonban azért tartott ilyen sokáig, mert nem volt elég pénzem és csillagom (?). A lényeg ugyanis, hogy a játék előrehaladtával jobb lakásom lehet, jobb ruháim…, viszont minden, de minden pénzbe kerül, vagy éppen csillagba. Míg pénzt a fotózásokkal, vagy divatbemutatókkal, esetleg eladói munkával lehet keresni, a csillag már neccesebb. Hamar kiderült, hogy pénzért, mármint IGAZI pénzért lehet venni krediteket, külön kell fizetni a csillagokért és külön, ha a virtuális pénzemet akarom gyarapítani. Mindez arra jó, hogy tudjak a virtuális boltban vásárolni, vagy mondjuk egy kóbor macskát befogadhassak. És ahogy a mellékelt ábra mutatja, nem kevés pénzt kell rá áldozni, ha sikeres akarok lenni.

Hülyeség a köbön – leteszteltem Kim Kardashian telefonos játékát

Energiavámpír

De még a randevún is fizetnem kell, ha mással nem, az energiámmal. Ez utóbbit egy kis nyíl jelöli, és nagyjából 20 egység áll rendelkezésemre. Egy csók 5 egység energiámat szívja le, én meg elgondolkodom, hogy vajon ennyire fárasztó lehet Kiminek Kanye száját csókolgatni? Mindegy a siker nem adják ingyen!

Extra pénz nélkül is viszonylag rövid idő alatt eljutottam a 7. szintre, és őszintén sajnáltam, hogy egyelőre se egy Kanye West figura, sem a Kimmel közös kislányuk, North nem tűnt fel a játékban. Lehet persze, hogy még nem vagyok elég nagy celeb ehhez, ahhoz viszont igen, hogy a Kardashian nővérek ruhaboltjainak reklámja percenként felugorjon a telefonon.

Ne legyünk álszentek, 7000 ember jelentkezett a Való Világba, tehát Kardashianhez hasonló önjelölt celeb bőven akad itthon is. Ha csak ebből indulunk ki, akkor ne lepődjünk meg azon, hogy Mrs. Kanye West játéka az apple app store 100 ingyenes játéka közül már egy nap után szétvert mindenkit. A készítők – élükön Kimmel – rekordbevételekre számítanak, és máris azt tervezik, kijönnek a  fejlesztéssel. Csodálkozik még ezen valaki?

Hülyeség a köbön – leteszteltem Kim Kardashian telefonos játékát

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top