Sztárok

Megszüntették Ruttner György házi őrizetét

Enyhített a Budai Központi Kerületi Bíróság a sztárügyvéd ellen eddig alkalmazott kényszerintézkedésen, és a házi őrizetét megszüntetve, lakhelyelhagyási tilalmat rendelt el vele szemben.

A végzés szerint a sikkasztással vádolt Ruttner György nem hagyhatja el a főváros közigazgatási területét, és hetente egyszer köteles jelentkezni a kerületileg illetékes rendőrkapitányságon. A Budapesti Nyomozó Ügyészség ügyvédi visszaélés bűntette, különösen nagy értékre, üzletszerűen elkövetett sikkasztás bűntette miatt folytat nyomozást ellene.

A bíróság elutasította a kényszerintézkedés megszüntetésére tett ügyvédi javaslatot, mert félő, hogy a gyanúsított befolyásolhatja a tanúkat, illetve fennáll a bűnismétlés veszélye is.

Ruttner Györgyöt – akinek az istállóját a napokban teljesen kirabolták – március 6-án vették őrizetbe, mert az ügyészség megalapozott gyanúja szerint az ügyvéd 2010 és 2012 között ingatlanvásárlás fedezeteként négy ügyfelétől fejenként tízmillió forintot meghaladó összeget vett át ügyvédi letétként, ám a pénzt végül saját célra használta fel.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top