Sztárok

Modellből lett színész Bali bég a Szulejmánból

Eredetileg a katonai és nem a szerelmi hódításai tették ismertté Bali béget, de a Szulejmán sorozat készítőinek szükségük volt egy vitathatatlanul jóképű férfira, hogy újabb rajongókat szerezzenek. Burak Özçivit pedig kitűnő választásnak bizonyult.

Nem vagyok Bali bég életének nagy szakértője, de hajlok arra, hogy elhiggyem, a Szulejmán készítői elsősorban a női nézők kedvére akartak tenni a szereplőválasztásukkal, és csak mellékes szálként foglalkoznak a történelmi hűséggel. Sikerült a tervük. Burak Özçivit csak a hatalmas bajuszával emlékeztet a béget – más produkciókban – korábban megformáló színészekhez. Most nem térek ki arra, hányan bírálták ezért a sorozat gyártóit, mert azt gondolom, hogy felesleges kör lenne, hiszen a bírálóknak igazuk van: hősszerelmesnek ábrázolnak egy nagy hadvezért, aki nem a nők, hanem a különböző európai területek meghódítása miatt vált ismertté. De ez egy szórakoztató sorozat, minden másra ott a History vagy a Discovery műsora.

Modellből lett színesz Bali bég a Szulejmánból
Bali bég régen és most

11 éve elismert modell

Térjünk is vissza Bali béget megformáló Burak Özçivithez. A most 29 éves török színész a saját hazájában már sztár volt a Szulejmán előtt is. 2003-ban fedezték fel egy modellválogatáson, és akkor a legígéretesebb jelentkezőnek, majd két évvel később ugyanezen a versenyen Törökország legjobb férfi modelljének választották. A főiskolán fotóművészként diplomázott, és azt mondják, ez nagy segítséget jelentett számára a fotózásokon és divatbemutatókon, mivel nem kellett neki sokat magyarázni. 2005 óta pedig mindenféle divatcég felkérte már, és nemcsak Törökországban, de máshol is kedvelt volt, így került olyan nemzetközi cégekhez, mint a Sarac vagy a Network.

Megnézem
Összes kép (1)

Neki hisznek a nők

Sok modell kap később sorozat- vagy filmszerepet, de csak nagyon kevesen vannak azok, akik bizonyítani is tudnak. Burak Özçivit tudott. Bali bégként rengeteg női rajongót szerzett Törökországon kívül is. Ahogyan a sorozat készítői akarták, Özçivit valóban tovább növelte a Szulejmán népszerűségét, és lényegesen több szerelmes levelet kapott a rajongóitól, mint a többi férfi szereplő. Ráadásul a színész népszerűségét tovább növelte, hogy a való életben is hasonlóan kitartó és szenvedélyes.

Modellből lett színesz Bali bég a Szulejmánból

Bár alkalma lenne rá, az elmúlt években hiába próbálta bárki is meghódítani, Özçivit csakis egy Ceylan Capa nevű hölgyért rajongott. Igaz, tavaly év végén azt beszélték, hogy a 25 éves modellnek viszonya volt egy zenésszel. Néhány hónap erejéig aztán újra egymásra talált a színész és Ceylan, de néhány napja megint arról írtak a török lapok, hogy ennek a kapcsolatnak befellegzett. Burak állítólag együtt nyaralt Fahriye Evcen színésznővel, s bár egyikük sem erősítette meg a hírt, de a felkapott üdülőhelyen kéz a kézben látták őket, ahogyan ez a színész Facebook-oldalán is megjelent. A Hürriyet nevű török újság  szerint pedig a pár kapcsolata már tart egy ideje, de igyekeztek titokban tartani, ameddig Özçivit hivatalosan még a másik nő párja volt.

Modellből lett színesz Bali bég a Szulejmánból
Ceylan Capa és Özçivit

Hallunk még róla

Burak Özçivit az egyik legnagyobb török reménység, akire már a világon máshol is felfigyeltek, Rengeteg szerepajánlatot kap, és biztos, hogy nem a Szulejmánban láttuk utoljára. Persze azért kíváncsi leszek, hogy a jellegzetes bajusz nélkül felismerem-e…

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top