Sztárok

Ők a világsztárok legkedvesebb fotósai

A filmjeik és klipjeik mellett a fotóik is meghatározók egy világsztár karrierjében, így nem csoda, hogy nem hajlandók akárkikkel dolgozni. Bemutatjuk a nyolc legkapósabb hollywoodi sztárfotós munkáit.

Ellen von Unwerth

Képeiben a női erotikát keresi, ráadásul az első modellje rögtön Claudia Schiffer volt. Fotóit olyan lapok publikálják, mint a Vogue, a Vanity Fair, az Interview vagy a The Face.

Megnézem
Összes kép (1)

Mark Seliger

A texasi születésű fotós sokáig a Rolling Stone magazin vezető fotográfusa volt, ahol elsősorban portrékra specializálódott. Manapság főképp a GQ-ban és a Vanity Fairben jelennek meg a képei.

Megnézem
Összes kép (1)

Kurt Iswarienko

A celebek egyik kedvenc fotósa mellékállásban filmek kameramanjaként is szívesen feltűnik, ráadásul ő a Beverly Hills 90210 című sorozat legnagyobb sztárjának, Shannen Dohertynek a férje.

Megnézem
Összes kép (1)

John Russo

A kilencvenes évek közepén kezdte a pályafutását a teniszfanatikus fotós, aki azóta egyfolytában a legnagyobbakat fényképezi olyan ügyfelek számára, mint az Esquire, az Elle, a Marie Claire vagy a GQ.

Megnézem
Összes kép (1)

Annie Leibovitz

A sztárfotósok sztárfotósa, vagyis a szakma legnagyobb neve rocksztárok fotósaként kezdte pályafutását, és sokáig a Rolling Stone vezető fotográfusa volt, ám később már nem akarta ilyen korlátok közé szorítani magát. Ma a Vanity Fair egyik legfoglalkoztatottabb munkatársa, akinek legalább néhány képét biztosan te is ismered.

Megnézem
Összes kép (1)

Lorenzo Agius

Mivel Hollywood székhelye Los Angelesből lassan áttevődik Londonba, így nem csoda, hogy helyben is szükség van menő sztárfotósokra. Az angolok közül jelenleg az egyes számút Lorenzo Agiusnak hívják.

Megnézem
Összes kép (1)

Peggy Sirota

A Massachusettsből származó fotós a Hollywoodba költözése után hamar kapós lett a sztárok körében életörömmel teli, elegáns képei miatt. A francia és az olasz Vogue mellett nagyjából minden jelentősebb amerikai magazinban jelentek már meg képei.

Megnézem
Összes kép (1)

Michael Muller

A kaliforniai születésű fotós vérbeli hollywoodi arc, aki nemcsak portrékat, hanem filmposztereket is fotóz és tervez, így igazi bennfentes figura. A portrék mellett előszeretettel fotóz cápákat is a víz alatt.

Megnézem
Összes kép (1)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top