Sztárok

25 éves a Baywatch – ilyenek ma az egykori bombacsajok

Tíz éven át futottak lassítva Malibu tengerpartján Mitch Buchannon dögös életmentő lányai. A kilencvenes években nem volt autószerelő-műhely, amelynek falán ne virított volna a sorozat valamelyik szexistennője a kis piros egyberészes fürdődresszben – vagy anélkül. A sikersorozat indulása óta azonban eltelt 25 év. Lássuk, hogy néznek ki az egykori bombanők, akik közül kivétel nélkül mindegyik szerepelt egykoron a Playboy címlapján.

Erika Eleniak (44) – Shauni McClain (1989-1992)

Az első Baywatch-lány, akit Pamela Anderson későbbi felbukkanásával méltatlanul letaszítottak a sorozat jónő-trónjáról, és némiképp el is feledtek. Pedig hát ő volt az első szőke, szilikoncicis bombacsaj, aki képes volt hosszú perceken át, meredten, de annál szexisebben bámulni a semmibe őrtornyából, miközben a lágy kaliforniai szellő borzolta hullámos tincseit. Erika három év után, kollégája és szerelme, Billy Warlock miatt  – és vele együtt – szállt ki a sorozatból, ám végül a féltékenység megmérgezte a románcot. Erika azután még villantott egyet az Úszó erődben, viszont 2005 óta egyetlen filmet sem forgatott. Férje Roch Daigle fővilágosító, akitől egy gyermeke született, a ma 8 éves Indyanna.

 

 

Pamela Anderson (47) – Casey Jean ‘C.J.’ Parker (1992-1997)

Az abszolút Baywatch-lány, a tökéletes nő megtestesítője – legalábbis a férfiak nagy része szerint. Igazi rekorder: tizennégyszer szerepelt a Playboy címlapján, ez ám a teljesítmény! Bár egy kezemen meg tudom számolni, hány mozifilmben játszott, rajta nemcsak a piros fürdőruci, de a fekete latexoverall is jól állt, amit a ’96-os Barb Wire – A bosszúálló angyalban viselt. A filmkritikusok kevésbé ájultak el tőle, 1997-ben három, azaz három Arany Málna-díjjal jutalmazták alakítását. Manapság sokadik férjével való se veled, se nélküled kapcsolata miatt fordul elő a hírekben, és az is nagy visszhangot keltett, amikor hosszú, platinaszőke haját levágatta. De jól tette!

Nicole Eggert (42) – Roberta ‘Summer’ Queen (1992-1994)

Nyolcévesen, a George Cukor rendezte Rich and Famous című filmben tűnt fel először. Számos sorozatban játszott, amikor 1992-ben beválogatták a Baywatch jó női közé, amiért komoly áldozatot hozott: szerződése szerint kötelezték arra, hogy megnagyobbíttassa a melleit, és azt is kikötötték, hogy nem hízhat egy dekát sem. “Folyton cseszegettek, amiért gyorséttermi kajákat ettem, és cigiztem” – vallotta be évekkel később Nicole, aki csupán két évig forgatott a stábbal, és igazán soha nem tudott beilleszkedni.

Miután szögre akasztotta piros fürdőruciját, gyorsan csökkentette mellméretét is, végül meg is vált az implantátumoktól és jól beszólt egykori kolléganőinek is. “Soha nem voltam cicababa. Én ambiciózus vagyok, nem elégített ki, hogy fürdőruhában rohangáljak fel és alá csuromvizesen, lassított felvételben.” Eggert számos sorozatban szerepelt, és feltűnt a Celebrity Fit Club című egészségmegőrző valóságshow-ban, hogy megmutassa, nem kell szégyellni, ha valaki nem S-es méretű. “Én egy igazi nő vagyok, az igazi nők pedig néha felszednek pár kilót” – olvasható a hadüzenet a színésznő weboldalán, akinek két lánya született, Dilyn és Keegan.

Yasmine Bleeth (46) – Caroline Holden (1994-1997)

1995-ben a People magazin az 50 legszebb ember közé választotta, 5 éven át szerepelt az FHM “A világ 100 legszebb nője” listáján, 2000 és 2003 között pedig bérelt helye volt Az USA 100 legszebb nője között. Férjével, a sztriptízklub-tulajdonos Paul Cerritóval romantikusnak éppen nem mondható körülmények között ismerkedtek meg: Sokadik elvonóját töltötte akkor épp a Promises klinikán, ahol jövendőbelije is törzsvendégnek számított. A kábítószer nélküli élet azonban nem tartott sokági, innentől kezdve együtt drogoztak, és okoztak balesetet, amiért 2002 januárjában Yasmine-t két év felfüggesztett börtönbüntetésre és 100 óra közmunkára ítélték. Örömükben, hogy ennyivel megúszták, augusztusban Santa Barbarában összeházasodtak, és becsületükre legyen mondva, azóta is házasok. Akárcsak kolléganője, Pamela, ő is magáénak tudhat egy Arany Málna-díjat.

Carmen Electra (42) – Lani McKenzie (1997-1998)

A legsikeresebb az összes Baywatch-lány közül, már ami a későbbi filmeket és jelöléseket illeti: olyan nívós mozikban, mint például a Horrorra akadva 4 vagy a Spárta a köbön nyújtott mellékszereplői alakításaiért hét Aranymálna-díjjal sújtották, de vigaszul járt neki egy legjobb csók díj a Starsky és Hutchért 2004-ben. Eredetileg táncosnak készült (még a Pussycat Dolls táncoslánya is volt), de énekesként is bontogatta a szárnyait, két albumot is kiadott. Társaival ellentétben, ő előbb szerepelt a Playboyban, mint a Baywatchban. Ezt követően még négyszer domborított szexisen a nyuszis magazin címlapján.

Továbbá arról is híres, hogy képes volt hozzámenni a Féreg becenévre hallgató, egykori kosaras nagyágyúnak számító, mostanában Észak-Korea diktátorával öribarizó Dennis Rodmanhez. Mentségére legyen mondva, hogy a lila köd villámgyorsan eloszlott, 9 nap után el is váltak. Majd Carmen újraházasodott, de megint elvált, igaz, az a frigy legalább tovább tartott. Ő honosította meg a sztriptíz-aerobicot, ebben a témakörben több oktató dvd-vel is jelentkezett, mostanában pedig jótékonykodással tölti az idejét: Egy hollywood non-profit adománygyűjtő szervezetet vezetőjeként támogat agydaganatban szenvedőket(édesanyja agydaganatban hunyt el 1998-ban), valamint egy bántalmazott és elhagyott gyermekeket támogató szervezetnek is dolgozik.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top