Sztárok

Halálos kórral küzd a P. Mobil vezetője, Schuster Lóri

A legendás rockzenekar frontembere, Schuster Lóri már hónapok óta vastagbélrákkal küzd, humorát azonban nem veszítette el.

A rocklegenda meglepő őszinteséggel és humorral beszélt az állapotáról. “A kesztyűt felvettem, és valamelyest javult az állapotom, de a reggeli fogmosás közben percekig nézem, ki ez a kopasz fickó a tükörben” – mesélte a Blikknek Schuster Lóri, aki sokáig nem akart nyilatkozni, de most megelégelte a mendemondákat. “Nem egyszerű a dolog, mert egész életemben megszoktam, hogy pattogok, mint a pingponglabda, idén viszont elkezdtem rongylabdává változni. Tüdőgyulladás miatt világítottak belém márciusban, és gyanús foltokat láttak a májamon. De sajnos még ez volt a jó hír, mert vastagbéldaganatot is találtak. Megműtöttek, egy hétre rá pedig vénás májtrombózist kaptam. Utána három hétig lebegtem az ágyban egy hideg lehelettel a tarkómon, majd megkezdődött egy hosszabb folyamat, amit a többség kemoterápia néven ismer. Nemrég vágattam le a hajamat, mert már csomókban hullott. Jobb ez így.”

A rocklegenda életében még mindig a zene az egyik legfontosabb dolog. “Küldetésemnek érzem, hogy a rockzenét érző és értő kölykök méltó formában, az ország minden pontján hozzáférhessenek a műfaj régi nagy dolgaihoz. Nem tudom, ott lehetek-e a koncerteken, ki vagyok szolgáltatva az állapotomnak, és még kérdéses, operálható leszek-e. Az onkológus szerint még akár öt évig is élhetek” – mondta el  Schuster Lóri, aki harcol a betegség ellen: “Lelkileg és agyilag sincsen semmi bajom, a betegségemet pedig nem szégyellem, hiszen ezek a rossz sejtek mindig is itt voltak bennem, csak a lázadásuk vette kezdetét 2014-ben. Akasszuk össze a bajszunkat, ám legyen! A bajszom még megvan, és azt nem adom!”

Halálos korral küzd a P. Mobil vezetője, Schuster Lóri

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top