Sztárok

Egy kemény, de őszinte üzenet Tóth Andinak

Kemény, de őszinte kérdések Tóth Andihoz. Most nagyon kell figyelni erre a tehetséges, de fiatal lányra.

Gondolkodás nélkül neki drukkoltam végig. Hiszen őstehetség, színpadra, sikerre született! Inkább kellett terelgetni, mind formálni, annyira kialakult, érett énekes és táncos (utóbbit tánctanárként teljes biztonsággal merem állítani). Elegendő önbizalma és művészi alázata is van, és imád minden percet, amit a színpadon tölthet. Minden esélye megvan arra, hogy nagy énekesnő és akár nagy színésznő is legyen belőle.

Csakhogy eljut-e odáig? Bírni fogja-e erővel, lesz-e kitartása nemet mondani, ha arra lesz szükség, mer-e szembe menni a trenddel, ha a lelkiismerete azt diktálja, tud-e ennyi idősen józanul dönteni? Honnan lesz elegendő emberismerete ahhoz, hogy eldöntse, kiben bízhat, és kit kerüljön el jó messzire? Vigyázni fog-e rá valaki úgy, ahogy a szülei sem tehetik? Meddig fogja még a kezét Szikora Robi, és ott lesz-e valaki, hogy elmondja neki: egy érettségit azért meg kellene szerezni?

 

Mert láttunk már tehetséges embereket drogklinikán, elvonón vagy a pszichiátrián, mert nem tudták feldolgozni sem a kudarcot, sem a sikert.

 

Hallottunk már énekesnőről, akinek a kezéből kifolyt a kemény munkával megszerzett pénz álságos barátokra, akinek nem fizették ki a beígért honoráriumot, és adósságcsapdába került, akinek már csak adóssága van, és barátai könyörületéből húzhatja meg magát valahol. És vannak/voltak őstehetségeink, akik már nincsenek/vagy nem sokáig lesznek közöttünk.

Hogy ezt egy 15 éves kislány bírni fogja-e? Kénytelen lesz.

Most Andira egy iszonyatosan tempós év vár, erről gondoskodik a csatorna, hiszen a befektetésnek többszörösen meg kell térülnie. Úgyhogy lesz elfoglaltság bőven, a rajongótábor is egyre bővül és erősödik, jönnek a saját dalok, jön a CD, aztán majd jön az újabb turné, és ami még ezzel jár. Hogy ezt egy 15 éves kislány bírni fogja-e? Kénytelen lesz. Aláírt szerződés van és óriási ambíció. Szerencsére átköltöznek a szülők, így érzelmileg Andi nem marad egyedül. Az már más kérdés, hogy tisztességes, becsületes lesz-e a menedzsere vagy egy olyan ember, aki kiforgatja mindenéből.

Egy kemény, de őszinte üzenet Tóth Andinak

Azonban jó lenne, ha a megfelelő példaképek állnának előtte, a megfelelő követendő minták.

Az olyan művészek, akik befejezték a középiskolát, leérettségiztek, legalább alapműveltségre szert tettek, ha írásban nyilatkoznak, kifogástalan a helyesírásuk, a színpadi megjelenést nem úgy értelmezik, ahogy mondjuk Miley Cyrus teszi, és intelligens megnyilvánulásaik vannak, netán még kontrollálni is tudják a viselkedésüket.

A cikk folytatását a Cafeblogon találjátok!

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top