Sztárok

Túlélőshow-ban szerepel a királyi család tagja

Ezzel a szalagcímekkel sokkolták a brit lapok ma az alattvalókat. A hír azonban csak félig igaz.

Mike Tindallról van szó, aki II. Erzsébet királynő legidősebb lányunokáját, Zara Phillipset vette feleségül, született egy kislányuk is, Mia. Mike az angol rögbiválogatott kapitánya volt, sikert sikerre halmozott, de amióta visszavonult, eléggé unatkozhat. Talán ezért vállal szerepet egy új túlélőshow-ban, melyben nyolc híresség küzd egy közép-amerikai esőerdőben, minden bizonnyal jelentős összegért. A brit lapok egyöntetűen kiakadtak, lealacsonyítónak tartják, hogy a királyi család egy tagja egy celeb-túlélőshow-ban szerepel. És itt jön a csavar: a Buckingham-palota ugyanis közölte, Mike Tindall nem tagja a királyi családnak, csak beházasodott oda, ráadásul a dinasztia egy igen távoli tagját vette nőül. A királyi családnak szigorúan véve azok a tagjai, akik birtokolják a királyi fenség és a hercegi rangot, jelenleg húsz fő, akik Őfelsége nevében látogatásokat tesznek, reprezentálnak, megnyitnak, átadnak, fogadnak, utaznak, és akik ezért cserébe apanázst kapnak a királynőtől.

Túlélő show-ban szerepel a királyi család tagja

A távolabbi családhoz tartoznak azok, akiknek nincs hercegi címük, ilyen Zara és Mike is, nekik semmiféle kötelezettségeik nincsenek (bár Erzsébet születésnapi parádéján mindannyian megjelennek a palota erkélyén), és nem is kapnak apanázst, meg kell dolgozniuk a megélhetésükért. A királynő unokaöccsének, David Linley-nek Londonban divatos bútorszalonja van, unokahúga, Lady Sarah műkereskedelemből él, Erzsébet unokatestvérének lánya, Lady Rose Windsor a filmiparban dolgozik, többek közt a Harry Potter-filmek stáblistáján is ott a neve. De a távolabbi családtagok között akad fogorvos, írónő, énektanárnő, újságíró, bankár és színésznő is. De tény, hogy e foglalkozások messze jobbak, mint egy túlélőshow-ban szerepelni. Szegény Viktória királynő, biztosan forog a sírjában!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top