Sztárok

Steven Yeun, a The Walking Dead Glennje – “Nem szabad túlélőrealityt csinálni a sorozatból”

A The Walking Dead Glennjét alakító Steven Yeun a nézők egyik kedvence, aki az elmúlt évadok során már több reménytelennek tűnő helyzetből menekült meg. Az ötödik évad első részében a kivégzésére várt, de karaktere túlélte a barbárcsoport támadását. Ennek ellenére a színész úgy gondolja, hiába népszerű karaktere a nézők körében, Glenn továbbra sincs biztonságban.

A fizikai és érzelmi próbatételek után, amiben Glennek része volt a The Walking Dead ötödik évada első felében, most kicsit kifújhatja magát végre? Lesz arra lehetősége, hogy ne csak kapja, hanem adja is a pofonokat?
Azt hiszem, Glenn-nél folyamatosan visszatérő jelenség, hogy kezd felnőni és olyan férfivá válni, amilyen mindig is lenni akart. Erre a vonalra – a Maggie és Glenn közötti kapcsolatra – az előző évadban elég nagy hangsúlyt fektettünk, egy évvel korábban pedig bemutattuk Glennt vezetőként is. Szóval szerintem haladunk előre. Többé nincs arról szó, hogy követnie kell egy utasítást, és ezért megverik vagy leeresztik egy kútba. Mostanra kivívta az elismerést magának.

Steven Yeun, a The Walking Dead Glennje –

A karaktered az emberséges viselkedés szószólója. Később is várhatjuk, hogy ilyen álláspontot képvisel majd a csoportban?
Az ötödik évad első részében összekötözték és majdnem kivégezték, de valahol még akkor is hitt a szabadulásban. A kilátástalan helyzettől függetlenül sikerült győzedelmeskednie, és az életbe és a világ megmentésébe vetett töretlen hit segíti mindig előre.

Öt éve dolgozol a The Walking Deadben, a fogadtatás fantasztikus a rajongók részéről. Ha most visszatekintesz, hogy látod ezt a sikert? Miért szeretik ennyire ezt a sorozatot?
A kezdetek kezdetén mi is megdöbbentünk a sorozat fogadtatásán, és egyszerűen csak örültünk, hogy van, akinek tetszik, amit csinálunk. A túlélők csapata nem egy arctalan massza, hanem erős egyéniségek csoportja, akik a saját tempójukban haladnak, az útjaik néha elválnak egymástól és próbára teszik a hitüket. És döntést kell hozniuk, hogy életben akarnak-e maradni, hogy tovább akarnak-e menni, hajlandóak-e kegyetlenné válni, vagy meg akarják őrizni az emberségüket. Szerintem sok olyan kérdést feszegetünk, ami valószínűleg foglalkoztatja az embereket, talán ezért szeretik a sorozatot.

Steven Yeun, a The Walking Dead Glennje –

A Twitteren sokan fejezik ki a karaktered iránt érzett szeretetüket, amikor épp kutyaszorítóban vagy. Nagyobb biztonságban érzed magad ezzel a rajongótáborral a hátad mögött?
Nem, ez inkább csak bátorítja az alkotókat, hogy nyírjanak ki! (Nevet.) “Lássuk, mit szólnak hozzá. Nyírjuk ki!”

Az írók szeretik megtörni az idillt, és bizonytalanságban tartani a nézőket, te és Maggie pedig újra együtt vagytok. Aggódtok emiatt?
Öt évad után úgy érzem, hogy mindent a történet irányít, és számunkra a történet a legfontosabb. Gyakran felmerül a kérdés – és ezzel őszintén szólva nem értek egyet –, hogy “kit szeretnél életben tartani továbbra is”. Ilyenkor szerintem túlélőrealityt csinálunk a sorozatból, a nézők pedig nem a nagy egészre koncentrálnak vagy arra, hogy a karakterek milyen hatással vannak egymásra a történetben, hanem klikkek alakulnak ki, akik azt mondják, hogy ezt a részt nem nézik meg, mert a kedvencük nem szerepel benne, vagy kihagynak egy epizódot, mert csak két emberről szól, esetleg félbehagyják a sorozatot, mert az egyik szereplő meghalt. Pedig nem ez a sorozat lényege.

A sorozat lényege annak bemutatása, hogy a kis fogaskerekek milyen kapcsolatba kerülnek egymással a csoporton belül, ez milyen irányba indítja el az embereket, és hogyan segítik egymást eljutni valahová. Remélem, hogy a nézők is ilyen szemmel nézik a történetet, mert így lehet igazán értékelni az erőfeszítéseinket. Érdemes hagyni, hogy a sorozat átvegye az irányítást, és a történet magával sodorjon. Hogy minden apró mozzanatra figyelj, mert akkor fogod élvezni igazán. Hiszen mint ahogy eddig, az új epizódok is rengeteg érdekes fordulatot tartalmaznak majd.

A The Walking Dead sorozat legújabb epizódjait február 9-től hétfő esténként 21:50-kor vetíti a FOX. További információk a The Walking Dead sorozatról, itt!

Olvass friss híreket a The Walking Dead hivatalos vagy rajongói Facebook-csoportjában!

Steven Yeun, a The Walking Dead Glennje –

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top