Sztárok

Conchita Wurstot még a Született feleségek is imádják

Barátságos mosollyal fogadott az interjún Conchita Wurst, egy kicsit sem sürgetett, pedig 20 perccel később már egy teremmel arrébb a Story-gála díjátadóján volt élő fellépése.

Köszönöm, hogy időt szakítasz rám a fellépésed előtt. Meddig maradsz Budapesten?

Csak ma (szombaton) érkeztem, és vasárnap reggel már megyek is vissza Bécsbe. De tényleg nagyon örülök, hogy itt vagyok. Talán már olvastad korábban, hogy a Rise Like a Phoenix a Magyar Rádió stúdiójában, a Budapest Art Orchestra közreműködésével készült el. És micsoda munkát végeztek. Szóval fontos a szívemnek Budapest.

Conchita Wurstot még a Született feleségek is imádják

Conchita, rengeteget utazol. Néhány hete például Los Angelesben voltál, ahol részt vettél a Golden Globe gálán. Erről pletykálhatunk kicsit?

Persze!

Ki volt a legbarátságosabb veled? Milyen tapasztalatokkal tértél vissza Európába?

Én csak kapkodtam a fejem, mert minden másodpercben egy-egy olyan legendás színésznő vagy színész sétált el mellettem, hogy el sem hittem. Tudod, már maga a tény, hogy egy teremben vagyok egy olyan zseniális színésznővel, mint Meryl Streep, hatalmas megtiszteltetés volt számomra. Ki volt kedves? Mindenki. De egy sztorit elmesélek. Amikor kimentem a női mosdóba megigazítani a sminkemet, ott állt mellettem Felicity Huffman, a Született feleségekből. Rám nézett, és megdicsérte az Eurovíziós szereplésemet, elmondta, hogy szerinte mennyire fontos üzenetet hordozott a dalom. Én pedig csak hitetlenkedve, ezt kérdeztem: “Te ismersz engem?”

Conchita Wurstot még a Született feleségek is imádják

A Story-gálán is örök téma, hogy kinek milyen ruhája volt. Ez pedig sokszorosan igaz a Golden Globe-ra. Téged kinek a ruhája nyűgözött le?

Jennifer Aniston volt számomra az abszolút kedvenc.

2015 van, és nem mondhatjuk, hogy ez egy könnyű év az európaiaknak. Mit gondolsz milyen dallal lehet most megnyerni az Eurovíziós Dalversenyt? Mi a fontosabb: a dalszöveg,  annak az üzenete, vagy a nagy, látványos show, színes ruhákkal, táncosokkal?

Fontos az üzenet, de ami szerintem a legfontosabb, hogy szórakoztassunk, és az énekes érezze jól magát a színpadon. Az Eurovíziót sokan azért “bukják el”, mert rágörcsölnek a szereplésre. Túl nagy nyomásként élik meg. Nem tudod átadni az üzenetet, és nem tudod jól érezni magad a színpadon, ha azon görcsölsz, hogy a sorsod múlik azon, hányadik leszel.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top