Sztárok

Súlyos ítélet: lopással vádolják Pharrell Williamst

Plágiumgyanúval került bíróság elé Pharrell Williams és zenésztársa, Robin Thicke. Bár az énekesek végig tagadták, hogy lopták volna a zenét Blurred Lines című slágerükhöz, az ítélethozók ezt máshogy látták.

Nagy összegű pénzbüntetés kapott Pharrell Williams és Robin Thicke, akiket a legendás zenész, Marvin Gaye családja perelt be. Az egykori soul énekes gyermekei plagizálás miatt jelentették fel Pharrell Williamst és zenésztársát. Az énekesek Blurred Lines című dalában ugyanis felfedezték édesapjuk zenéjét, annak ellenére, hogy a páros nem kért tőlük ehhez előzetesen engedélyt. Az eljárás 2013-ban indult, a bíróság pedig kedden hozta meg a döntését: Pharrell Williamst és Robin Thicke-t  hét és fél millió dollár kártérítés megfizetésére ítélték. A sláger elkészítésben egyébként az énekesek mellett, a rapper T. I. is részt vett, ám őt korábban a bíróság felmentette a vádak alól.

Pharrell Williams karrierje veszélybe került

A két zenész a pereskedés során végig tagadta a plagizálást, és vélhetően a bírósági döntést sem fogják egykönnyen elfogadni. “Pharrell, Robin és T.I. a szívükből írták meg a Blurred Linest, nem pedig máshonnan vettek el hozzá zenét. Egyelőre mérlegeljük a bíróság döntését és a lehetőségeinket, és hamarosan újra jelentkezünk az üggyel kapcsolatban” – idézte a zenészek közleményét a Daily Mail.

A bírósági eljárás eredménye Pharrell Williams karrierjére is veszélyt jelent, hiszen megkérdőjelezi a többszörös Grammy-díjas zenész hitelességét.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top