Sztárok

Ördög Nóra: nem fogom elrejteni az érzelmeimet

Ördög Nórával szerettem volna személyesen találkozni, ám rengeteg elfoglaltsága mellett erre nem tudtunk sort keríteni. Telefonon sikerült utolérnem, éppen amikor Az ének iskolája stábjával utaztak, hogy értesítésék az egyik tehetséges lurkót arról, hogy bekerült a műsorba. Így nem is volt kérdés, hogy Nórával az új munkájáról és saját gyermekeiről fogunk beszélgetni.

Nem volt sok időd pihenni a Rising Star óta, hogyan bírod ezt a feszített tempót?

Jól, a pihenés fogalma egyébként is erősen idézőjeles, amióta megszülettek a gyerekeim, szóval nincs nagy különbség egy forgatós és egy átlagos hétköznap között. Sőt, a forgatás talán egy fokkal pihentetőbb is… (Nevet.) Hálás a mostani időszak. Éppen a kiértesítéseket csináljuk, ami sok utazással, nagyon jó hangulatban telik.

Hogy kell ezt elképzelni? Bekopogtok a gyerekekhez és elmondjátok nekik a jó hírt?

Ennél több játéka van a dolognak, a szülők cinkos közreműködésével a lehető legváratlanabb szituációkban bukkanunk fel, és közöljük az örömhírt. Nagyon izgalmas és szívet melengető pillanatok ezek.

Milyen korú gyerekek lesznek idén Az ének iskolájában?

Ebben az évadban emeltünk a korhatáron, idősebbek is jelentkezhettek, egészen 17 éves korig. De a nagy hang persze továbbra is ott van az egészen kicsikben is. Az volt a célunk, hogy a lehető legtöbben lehetőséget kapjanak arra, hogy kibontakozhassanak, és megmutathassák a tehetségüket.

Szintén változás, hogy míg Friderikusz Sándor osztályfőnök volt, Ördög Nóra igazgatónő lesz. Hogy tetszik neked ez a szerep?

Már az első perctől tudtuk, hogy én más karakter leszek, mint Sándor, akinek nem lehet a helyébe lépni. Nem is volt cél. Éppen ezért kaptam ezt az új titulust. Persze alapvetően műsorvezető vagyok, az “igazgatónősdi” csak egy játék, de az biztos, hogy vicces helyzeteket fog eredményezni.

Ördög Nóra: nem fogom elrejteni az érzelmeimet

Mennyire veszed ki a részed a műsor többi részéből?

Az énektanári, pedagógiai részébe egyáltalán nem szeretnék belekotnyeleskedni, de ott lehettem a meghallgatásokon és elmondhattam a véleményemet. Sok tehetségkutatót láttam már közelről, biztos, hogy nem fogom elrejteni az érzelmeimet Az ének iskolájában sem.

Mint édesanya, nem ijeszt meg téged egy “gyerek-tehetségkutató”?

Ez nem egy tehetségkutató, hanem egy tehetséggondozó műsor, és ez óriási különbség. A készítők és maga a formátum is minimalizál minden olyan tényezőt, ami stresszes lehet a gyerekek számára. Azt szeretnénk, hogy ez egy életre szóló kaland legyen számukra. Igazából receptre írnám fel a gyerekeknek Az ének iskoláját. Itt beleszippanthatnak a show-biznisz izgalmas világába, a legjobb szakemberektől tanulhatnak és kipróbálhatják magukat. Felnőttként aztán ezekkel a tapasztalatokkal gazdagabban dönthetnek arról, hogy tovább mennek-e az úton vagy sem.

Esetleg akkor azt sem elleneznéd, ha pár év múlva Mici bejelentené, hogy indulni szeretne egy ilyen műsorban?

Ha kiderül róla, hogy ilyesmiben tehetséges, akkor nem fogom visszatartani. Persze a szülőknek hatalmas a felelősségük, de szerintem tudnám egészségesen kezelni a helyzetet és természetes, hogy mindenben támogatni fogom a gyermekeimet. Annak idején én is elindultam a mórahalmi Ki mit tud?-on, szavaltam három évben is. Elsős és másodikos koromban nem értem el eredményt, de harmadikosként megnyertem a helyi versenyt. Aztán a szegedi városit is, a megyei versenyen pedig második helyezést értem el. Szerintem ezek a gyerekkori élmények indítottak el a tévézés irányába.

Látszik, hogy imádod a munkád. Két gyermek mellett nem okoz nehézséget, hogy nagyon sokat dolgozol?

Kívülről talán többnek látszik, de vannak a héten teljesen szabad napjaim, amikor Micivel és Vencellel lehetek. A család óriási segítség, de olyan is volt már, hogy Vencit bevittem a stúdióba, vagy ha egy egyszerűbb forgatásról volt szó, akkor a stáb jött oda, ahol éppen voltunk. A TV2 mindenben segít, hogy össze tudjam hangolni a munkámat az anyasággal, és ezért nagyon hálás vagyok nekik.

Vencel még kicsi, de esetleg Micin már látszik, hogy tetszik neki a tévézés világa?

Mici imád a stúdióban lenni, de mostanában ritkán viszem magammal, mert azt még nem érti, miért nem mehet be a színpadra. Annyira pedig már kiforrott személyiség, hogy abba nem megy bele, hogy az édesapja végig a kezében tartsa. De talán az egyik legcukibb tulajdonsága, hogy egyelőre minden ismerősét keresi a tévében. Mivel engem és az apukáját rendszeresen látja a képernyőn, most még szerintem azt hiszi, hogy mindenki szerepel a tévében.

Nagyon lelkesen mesélsz, ki lehet jelenteni, hogy bejött neked a csatornaváltás?

Igen. Pontosan azt kaptam, amit vártam, és szükségem is volt erre a vérfrissítésre. Nagyon jól érzem magam, és ez nemcsak önmagam miatt fontos. Mikor az embernek már van két gyermeke, akkor sokkal jobban meggondolja, hogy mi az, amiért hajlandó órákra elválni tőlük. Ráadásul nagyon fontos számukra is, hogy egy boldog, kiegyensúlyozott, pozitív impulzusokkal feltöltődött anyát kapjanak vissza egy-egy munkanap után.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top