Sztárok

“Nem vagyok egy nagy Nirvana-fan” – először nyilatkozott Kurt Cobain lánya apjáról

Frances Bean Cobain alig volt másfél éves, amikor Kurt Cobain öngyilkos lett. A kislány így apját egyáltalán nem ismerte, kultusza viszont egész életét végigkíséri. A 22 éves lány az HBO producerével közösen dolgozik az apja életét bemutató dokumentumfilmen, ennek apropóján mesélt őszintén a Rolling Stone magazinnak adott interjújában az ikonná vált rockerről.

“15 évesen tudatosult bennem, hogy az apám megkerülhetetlen” – kezdte félig viccesen nyilatkozatát Frances Bean Cobain, aki ezzel arra utalt, bárhova megy, bármit csinál, az apjába botlik. “Ha a kocsiban ülök, biztos, hogy megszólal egy dala. Hatalmasabb, mint az élet. A mi popkultúránk pedig megszállottja a halott zenészeknek. Imádjuk őket piedesztálra emelni” – vallott meglepő őszinteséggel Courtney Love és Kurt Cobain közös gyermeke, aki arról is kendőzetlenül beszélt, hogy egyáltalán nem rajong a zenéért, amit apja játszott. “Nem igazán kedvelem a Nirvana zenéjét, úgyhogy ezúton is elnézést kérek a Universal reklámembereitől. Sokkal inkább szeretem Mercury Revet, az Oasist, Brian Jonestown Massacre-et. A grunge stílus nem az én világom.”

A fiatal nő a készülő dokumentumfilmről is elárult részleteket. Frances fontosnak tartotta, hogy Kurt Cobaint ne egy romantikus hősként ábrázolják, hanem inkább az ő szemén keresztül mutassák be. “Amikor Brett és én először találkoztunk, határozott elképzeléseim voltak arról, hogyan akarom láttatni Kurtöt. Nem akartam, hogy valami misztikus légkör lengje őt körül. Ugyanakkor tudom, hogy mivel tragikus körülmények között halt meg, mindössze 27 évesen, ezért igenis körülveszi őt ez romantikus misztikum. Azért lett ikon, mert soha nem fog megöregedni. Mindig korszakalkotóként és szép fiatalként fog az emberek emlékezetében élni.” A heteken belül adásba kerülő dokumentumfilmről Frances Bean Cobain ígéri, hogy egy olyan valaki portréját fogja bemutatni, aki folyamatosan azért küzdött, hogy ember maradjon. “A legjobban a saját szavain keresztül lehet őt bemutatni, a saját ízlésén, a saját világról alkotott képén keresztül: azt akarta, hogy a bandája sikeresen legyen, de k*rvára nem akart egy generáció szószólója lenni.”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top