Sztárok

Ennyire imádják Katalin hercegnőt és a fiát

Harminc éve nem volt akkor támogatottsága a monarchiának Ausztráliában, mint most, a szakemberek György herceget és Katalin hercegnőt "okolják".

Ausztrália alkotmányos monarchia, államfője II. Erzsébet brit királynő, aki hatalmát a főkormányzón keresztül gyakorolja az országban. Jó ideje vitatkoznak arrafelé azon, hogy az ország szakítson a monarchiával, esetleg II. Erzsébet halála után, habár a kormányfők, mint a jelenlegi is, a királyság pártján állnak. Tartottak már erről népszavazást is, de az elbukott annak ellenére, hogy a közvélemény-kutatások rendre a köztársaságpártiak többségét mutatták.

Most azonban fordult a kocka. Már csak a lakosság 42 százaléka szeretne köztársaságban élni, a többség azt akarja, hogy az ország továbbra is monarchia maradjon, és egyszer Károly, Vilmos és György herceg legyen a királya. Ez az elmúlt harminc év legjobb eredménye a monarchistáknak. A kutatás legmeglepőbb része mégis az, hogy a 18–24 évesek között 60 százalékos a monarchia támogatottsága!

Mindenkinek tetszik Katalin hercegnő és Vilmos herceg tündérmeséje

A szakemberek egyértelműen Vilmos herceget, Katalin hercegnőt, de leginkább György herceget “okolják” az eredményért. Az embereket, úgy tűnik, elbűvöli a hercegi tündérmese, és részesei akarnak lenni, a magukénak akarják tudni a Vilmost, Katalint és Györgyöt. Szerintük az ország a köztársasági formával elveszítené azt a királyi ragyogását, ami még így, távolról is rájuk vetül. Ezen kívül emlékeznek még arra, hogy a család tavalyi látogatása mennyire fellendítette az ország turizmusát, a világsajtó beszámolói miatt hatalmasat nőtt az országba repülőjegyet és hotelszobákat foglalók száma, és jócskán költöttek is az oda érkező turisták.

Az ausztrál kormányfő épp a minap állította vissza az ausztrál lovagi rendet, újra kineveznek “Sir”-öket, és a nők is megkaphatják a Dame, a lovagrend női megfelelőjét. Az egyik első lovag a királynő férje, az idén 94 éves Fülöp herceg lett, az elismerést csütörtökön kapta meg Ausztráliának tett szolgálataiért, és több mint 800 szervezet védnöki teendőiért.

Ennyire imádják Katalin hercegnőt és a fiát

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top