Fördős Zé nemrég Szegeden járt, ahol A Konyhafőnök új versenyzőinek válogatásán járt. “Annak, akit beválogatunk, sokféle szempontnak kell megfelelnie. Nem elég csak jól főznie, bírnia kell a stresszt és tudnia kell jól kommunikálni” – kezdte A Konyhafőnök zsűritagja, mikor arról faggattuk, hogyan kell elképzelni egy ilyen castingot.
“Sokszor csak az intuícióinkra tudunk hagyatkozni ilyen helyzetben, és persze mi is tévedhetünk. Volt már példa olyanra, hogy valakibe többet láttunk, de olyan is előfordult, hogy kevesebbet, mint amennyi benne volt. Ám az biztos, hogy már egyetlen falat is a versenyre jelentkezők által készített ételből, sokat elárul valakiről” – folytatta Fördős Zé, aki azt is elárulta nekünk, mivel lehet őt levenni a lábáról és milyen ételt kell vinne egy ilyen castingra. “Arra figyelnék, hogy az fogás, amit viszek, tartalmazzon valamit, ami jellemző rám. Nehéz úgy mély benyomást tenni, ha valami nagyon hagyományossal érkezik valaki. Persze lehet vörösboros marhapörköltet is hozni, de abban is kell, hogy legyen valami egyedi, amitől emlékezetes marad” – tudtuk meg A Konyhafőnök ítészétől.