Sztárok

Új trend Hollywoodban: Ilyen James Bond még soha nem volt

Rossz babonák, tévhitek és negatív sztereotípiák övezik a vörös hajat, de ezek szépen lassan kikopnak a köztudatból. Ebben nagy szerepe van Hollywoodnak, ahol egyre nagyobb teret kapnak a vörös hajú sztárok. Olyannyira, hogy az új 007-es ügynök egyik esélyes jelöltje is vörös.

Hogy ki váltja Daniel Craiget a James Bond-filmek főszereplőjeként, még nem dőlt el. Egyelőre ugyan Iris Elba áll a kedvencek első helyén, de váratlanul egyre nagyobb a támogatottsága Damian Lewis brit színésznek.

A Homeland, az Életfogytig zsaru és az Elit alakulat komolyabb szerepek, de a BBC műűsorán VIII: Henrikként is Damian Lewis látható
A Homeland, az Életfogytig zsaru és az Elit alakulat komolyabb szerepek, de a BBC műsorán VIII. Henrikként is Damian Lewis látható

A sztárt több sorozatban is láthattuk már, az angol klasszikus Forsyte saga, az Életfogytig zsaru, és az Elit alakulat, valamint a Vilmos herceg által kitüntetett Homeland főszereplőjeként rengeteg rajongóra szert tett az elmúlt évtizedben.

A Sok hűhó semmiért sorozatban hamisítatlan angol humort hoz
A Sok hűhó semmiért sorozatban a humoros oldalát is megismerhettük

A most 44 éves Lewis esélyei azonban megleptek sokakat. Korábban ugyan már szóba került a sztár, mint lehetséges James Bond-utód, de igazán csak azért, mert brit, ráadásul elit iskolát végzett, és jól áll rajta a szmoking. Amióta kiderült, hogy Damian Lewis komoly jelölt a 007-es szerepére, azóta elárasztották a netet a vele kapcsolatos hírek, amelyekből egyszer sem hiányzott, hogy ő lenne az első vörös hajú James Bond.

Az ascoti derbin elegánsan jelent meg, de sokat szóvátették a furcsa bajuszát, amiről kiderült, hogy egy forgatás miatt növesztette meg
Az ascoti derbin elegánsan jelent meg, de sokat szóvá tették a furcsa bajuszát, amiről kiderült, hogy egy forgatás miatt növesztette meg

Ezzel kapcsolatban rögtön felemlegettek régi babonákat: miszerint a máig ritkaságnak számító természetes vörös haj baljós jel, az ókori görögök a szexuális vággyal, rossz természettel és természetfeletti erőkkel hozták összefüggésbe. Arisztotelész szerint egyenesen “érzelmi önállótlanság” jelképei. Mark Twain amerikai író szerint “mindenki a majmoktól származik, de a vörösök a macskáktól”. Sok országban a régi babonák annyiban maradtak meg, hogy a vörös hajú embereknél több gúnynevet semmilyen más megjelenés nem kapott.

Helen McCory már 2007-óta a színész felesége és két gyerekük született
Helen McCory már 2007 óta a színész felesége, és két gyerekük született

Manapság azonban más  a helyzet. Valaki egyszer azt mondta, hogy a szőkéket lehet szeretni, a barnákat lehet komolyan venni, de a vöröseket nem lehet elfelejteni. Igen divatos lett a vörös haj, nemcsak a 2015 hajszíne, de Hollywoodban is egyre több vörös sztár tűnik fel, egyre több szerepet ajánlanak nekik.

Galériánkra kattintva megnézheted, hogy Damian Lewis mellett kik a sztárvilág legkedveltebb vörösei:

Megnézem
Összes kép (1)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top