Sztárok

“Las Vegas az én világom” – Tolvai Reni-interjú a tengerentúlról

Tolvai Reni az Egyesült Államokban turnézott, ahol Hujber Ferenc, Hevesi Tamás, Gallusz Nikolett és Kulcsár Edina mellett lépett fel a Casanova Night Musicalben. Reni először próbálta ki magát színpadi szerepben, de a miami hangfelvételt még ennél is izgalmasabbnak találta. A Los Angeles-i Hudson Színházban beszélgettem vele az előadás után.

Vida Virág Los Angelesbe keveredett magyar újságíró, aki a párját követte az óceán túlpartjára. “Ha hét évvel ezelőtt nem ismerem meg a miskolci Cinefest Filmfesztiválon amerikai filmes férjemet (ezúton is hála és köszönet a szervezőknek), akkor talán minden másképp alakult volna… Most viszont évek óta rendszeresen belekóstolhatok a kaliforniai életérzésbe, testközelből figyelhetem Hollywoodot és az angyalok városának filmes forgatagát. És – szakmai ártalom – meg is írom nektek!”

Hogyan kerültél be a Casanova Night Musical turnéba?

Hamza Zoltán, a turné szervezője hívott fel, hogy lenne-e kedvem kipróbálni magam az Angyal szerepében a Casanova Night egyórás turnéváltozatában. Eleinte tartottam a kihívástól, mert prózában még nem próbáltam ki magam színpadon, de megnyugtatott, hogy ez a musicalváltozat leginkább a zenéről és a dalokról szól. Aztán amikor felsorolta a turnéállomás helyszíneit és az előadásban részt vevő szereplőket, gondolkodás nélkül igent mondtam…

Volt külön beszédtanárod, aki egyénileg foglalkozott veled, hogy felkészülj a prózai részekre?

Nem. A rendező volt a legnagyobb segítségemre. Ő volt az, aki elmondta, hogy a szövegtanulást interaktívan érdemes gyakorolnunk, a többi szereplővel együtt, mert nincs értelme otthon “bemagolni” a szöveget. Ezért nagyon sok olvasópróbát tartottunk, ahol összemondtuk a szövegeket.

Fotók: Tolvai Reni Facebook oldala
Fotók: Tolvai Reni Facebook oldala

Megszeretted annyira a prózai színházi jeleneteket, hogy el tudod képzelni magad később is ilyen szerepben?

Őszinte leszek: nem igazán. Musicalekben igen, azokban szeretnék még szerepelni, de olyan előadásokban, amikben hosszú prózai szövegek jutnának rám, azt nem tudom elképzelni. Soha nem éreztem azt, hogy a beszéd az erősségem lenne, és ugye a magyar nem is az anyanyelvem. Édesanyám révén a román az első nyelvem, bár úgy nőttem fel, hogy a magyart és a románt is hallottam.

Nem először jártál Amerikában, de a nyugati parton eddig még nem láthatott a magyar közönség. 

Tavaly négy saját koncertem volt, kettő New Yorkban és kettő Miamiban. Mindet nagyon élveztem és a fogadtatást is, amivel körülvettek a helyi magyarok. Ezen a turnén viszont a kedvenc turnéállomásom Las Vegas volt. Teljesen elájultam tőle, annyira az én világom! Nagyon tetszik. El tudnám képzelni azt is, hogy itt dolgozzak. Mikor megérkeztünk Las Vegasba, és megláttam Mariah Carey-t egy plakáton, azt gondoltam, hogy Úristen, egyszer én is itt leszek! Négy napot töltöttünk Vegasban és az érkezésünk napján, amikor körbejártuk a belvárost, először azt kérdeztük, hogy mit lehet itt csinálni négy napig, azon kívül, hogy bulizunk és bulizunk… aztán végigjártuk az összes hotelt, gondoláztunk, kaszinóztunk… nagyon jól éreztük magunkat. De Los Angeles is nagyon tetszik. Élveztem Hollywoodot és Bel Airen megnéztük a sztárok villáit. Annyi élmény ért minket ebben a három hétben, hogy amikor hazamegyünk, akkor tudjuk majd feldolgozni az élményeinket.

Tolvai Reni szívét elrabolta Las Vegas

Tartottatok társulati bulikat a turnén, vagy mindenki járta a maga útját?

Mindennap. Bár ezek nem kifejezetten bulik voltak, inkább iszogatós, beszélgetős esték. Igaz, New Orleansban voltunk például egy klubban, ahol a stáb meglepetést szervezett: megbeszélték a menedzserrel, hogy énekeljek az aznapi fellépőkkel. Szinte feltoltak a színpadra, és ott találtam magam három színes bőrű énekes mellett a színpadon; a Proud Mary című számot adtuk elő közösen. Las Vegasban pedig a hotelünk mellett volt egy nagyon jó R’n’b hely és ott buliztunk egy jót a csapattal.

Ha jól tudom, az előadások mellett énekesként más munkád is volt Amerikában…

Igen. Miamiban elvittek Steve Clifford stúdiójába, aki a Destiny’s Childdal és Whitney Houstonnal is dolgozott. Ez, az igazi amerikai stúdiófelvétel volt számomra a legizgalmasabb élmény a mostani körúton. Született egy új dal, egy R’n’b szám. Nagyon jól sikerült a felvétel, de még nem készültünk el teljesen vele, például még nincs címe… Megkapom, meghallgatom, és utána közösen kitaláljuk, mi legyen a címe.

A párod, András New Yorkban született. Milyen tanácsokkal engedett el erre a turnéra?

Ő ugyan még nem járt Los Angelesben, de nagyon örült neki, hogy nekem van alkalmam eljönni. Nálunk sosincs ebben semmiféle szakmai vagy más féltékenység, örülünk egymás sikereinek. Tényleg nagyon jó turné volt, és szívesen maradnék még egy kicsit, de azért már hiányzik András, a szüleim meg a kiskutyám.

Tolvai Reni szívét elrabolta Las Vegas

További cikkek Tolvai Reniről:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top