nlc.hu
Sztárok
150 óra munka, 53 ezer kristály: ilyen II. Erzsébet királynő új ruhája

150 óra munka, 53 ezer kristály: ilyen II. Erzsébet királynő új ruhája

Ezen a héten II. Erzsébet királynő a britek történelmének leghosszabb ideje uralkodó koronás fője. A rekordot pedig nem is akárhogyan ünneplik Nagy-Britanniában.

A Buckingham-palota számítása szerint eddig Viktória királynő 23 226 nap, 16 óra és 23 perces uralkodása volt a leghosszabb, de II. Erzsébet szeptember 9-én megdönti ezt a rekordot.

A hatalmas ünnepségből mindenki igyekszik kivenni a részét. Madame Tussaud világhírű panoptikuma például vadonatúj ruhát varrat a királynő viaszszobrára, amely pontos mása II. Erzsébet gyémántjubileumi ruhájának.

150 óra munka, 53 ezer kristály: ilyen II. Erzsébet királynő új ruhája

A 2012-ben II. Erzsébet egy fehér-ezüst ruhát viselt a hivatalos fotózáson, és ennek leutánzása meglehetősen időigényesnek bizonyult. Négy ember a Tussauds-házból összesen 150 órán át varrta az 53 ezer Swarovski-kristályt, a királynő szobrát végül egy diadém tette teljessé.

Nemcsak a hivatalos fotózáson, hanem minden rendezvényen hasonlóan elegánsan jelent meg a királynő
Nemcsak a hivatalos fotózáson, hanem az uralkodásának összes gyémántjubileumi rendezvényén hasonlóan elegánsan jelent meg a királynő

A látogatók megérinthetik a szobrot, és fotózkodhatnak vele.

http://gettymeroyals.tumblr.com/post/128610332928/madame-tussauds-refreshes-its-queen-elizabeth-ii

“Ez mind része annak az ünnepségnek, amelyet a Madame Tussauds rendez a leghosszabb ideje uralkodó királynőnk tiszteletére. II. Erzsébet amúgy a panoptikum legtöbbször megformált modellje, először kislányként látható” – mondta a panoptikum szóvivője.

http://gojennifer20.tumblr.com/post/128560847328

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top