Sztárok

Geszti Péter: ez mindennek az alja

Geszti Péter kimondta azt, amit sokan gondolnak a menekültkérdésben. Szélsőségek helyett középen maradt, és kiemelte a legfontosabbat: bármi történik, embernek kell maradni!

Néhány napja László Petra operatőr menekülteket gáncsolós videója mellett Geszti Péter sem ment el szó nélkül. Facebook-oldalára ezt írta ki akkor.

“Kedves Emberek!
Nem akarok okoskodni. Nem tudom, mi a menekültügy megoldása. De ez mindennek az alja, és nem tudom megállni, hogy ne tegyem szóvá: mivé leszünk így a világ szemében?
Pont mi, akik már annyiszor futottunk Európába?”

Ahogyan mindenkinek, aki mostanában hozzászól a menekültkérdéshez, úgy Geszti Péternek is részletesebben ki kellett fejtenie az álláspontján az első poszt után. Ő pedig nem is habozott ezt megtenni. Kiemelnénk egy részletet Geszti Péter írásából, a többit pedig a bejegyzésében olvashatjátok.

Részünkről köszönjük, hogy leírta.

“A menekülteket valóban regisztrálni kell/kellene… Mindenkinek joga van félni, és véleményt mondani. De nincs értelme hagyni, hogy a félelemből fakadó gyűlölet elszabaduljon, és a véleménykülönbségek miatt egymásnak essünk. Ha mindig csak a szemet szemért elv érvényesül, mindannyian vakok leszünk, és a gyermekeink is azok maradnak. Ha maradnak.”

Kedves Emberek!Ha már vitára adtam okot, pár gondolatomat megosztanám veletek itt, a saját oldalamon. Egyben kérek…

Posted by Geszti Péter on 2015. szeptember 11.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top