Sztárok

Gyászol a magyar származású Mária Krisztina kenti hercegné

Rossz hírt kapott karácsony előtti napokban a magyar származású Mária Krisztina kenti hercegné, elhunyt az első férje, akivel a válása után is szoros barátságot ápolt.

A hercegné, akinek anyja a magyar Szapáry és Széchyszigeti Mária grófnő volt, 1971-ben ment feleségül Thomas Troubridge bankárhoz. A házasság azonban nem volt boldog, pláne azután, hogy Mária Krisztina életében feltűnt II. Erzsébet unokatestvére, Mihály kenti herceg. A házaspár elvált ugyan, de a pápa nem volt hajlandó felbontani a frigyet, így a katolikus egyház szemében házasok maradtak.

Mihály mindenáron feleségül akarta venni szerelmét, ám Mária Krisztina vallása és elvált státusza komoly gond volt. Őfelsége csak úgy egyezett bele a házasságba, hogy a herceg lemond a trónutódlásról – könnyen megtette, hiszen legalább tizenöten voltak előtte a sorban –, illetve ha gyermekeiket anglikán vallásúnak nevelik. Így házasodhattak össze 1978-ban Bécsben, polgári ceremónián, született két gyermekük, Lady Gabriella és Lord Frederick, utóbbinak januárban születik meg a második babája.

Gyászol a magyar származású Mária Krisztina kenti hercegné
Mária Krisztina és Mihály kenti herceg

Thomas Troubridge is újranősült 1981-ben, és egész életében maga volt a megtestesült diszkréció. El lehet képzelni mekkora összeget ajánlottak neki, ha mesél a házasságáról a hercegnével, de a bankár soha egy szót sem szólt. Mária Krisztinával jó barátok maradtak, sajnos azonban a hercegné nem tudott elbúcsúzni tőle, a férfit hirtelen vitte el a szívroham. 75 éves volt.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top