Sztárok

Még hogy vége lett a Titanicnak! Íme, 3 folytatás!

Leonardo DiCaprio (Jack) elmerül, Kate Winslet (Rose) pedig túléli a tragédiát. Nők (és férfiak) milliói könnyezték meg világszerte a James Cameron rendezte Titanic zárójelenetét, melyben a hatalmas utasszállító hajó a víz alá merül, Jack pedig feláldozza magát, hogy Rose megmeneküljön.

Ki nem játszott el a gondolattal, hogy mi lenne, ha Jack mégis túléli a tragédiát? Egyesek nemcsak a gondolattal játszottak el, hanem alternatív folyatást is készítettek, melyek lényege: Jack él.

A Titanicot egyébként 18 évvel ezelőtt mutatták be, a film 11 Oscar díjat kapott. Kate Winslet – aki anno titokban járt Budapesten – és Leonardo DiCaprio világhírű lett, és azóta is ott vannak Hollywood legjobban fizetett csillagai közt. De bármennyire is jó a fizetésük, a Titanic folytatása akkor is csak egy netes vicc lehet – a halott Jacket biztosan nem támasztja fel a filmszakma, és ha a történelemre hagyatkozunk, akkor az utasszállító sem indulhat újra útnak.

1. Jack megfagy, és a filmből ismert kutatócsoport a kilencvenes évek közepén kiemeli a mélyből azt a jégtömböt, melyben hibernálódott. Felengedik, ő pedig New Yorkban találja magát, és Rose keresésére indul.

A nemrégiben a 41-dik születésnapját ünneplő DiCaprioról  egyébként azt rebesgetik, hogy valójában egy férfit szeret, és pusztán álca, hogy a nőket hajkurássza.

2. Itt is valami hasonló történik, mint fentebb, ám a Rómeó és Júlia képsoraira vágva úgy alakítják a történetet, hogy Jack beleszeret Rose unokájába, Júliába, akit Claire Danes alakított – két éve elgondolkoztunk, hogy vajon ő lesz-e a jövő nőikonja, és kijelenthetjük: ő lett.

Szerelem és vérfertőzés:

3. Csalunk egy keveset. Alábbi animáció nem folytatás, hanem a film alternatív befejezése. Az animáció Rose-t együgyűnek állítja be, aki értetlenül áll a süllyedő Titanicon, miközben Jack párkapcsolati problémákat feszeget. Az idős Rose viszont, úgy tűnik, nem fogja bedobni a nyakláncát az óceánba… 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top