Sztárok

Megszűnhet Sebestyén Balázsék reggeli műsora

Úgy tűnik, komoly veszélyben van a Morning Show!

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóságnál (NMHH) újra célkeresztbe került a műsor. Sebestyén Balázsékat ezúttal a Morning Show december 30-i és január 4-i adás miatt vonhatják felelősségre – írja a Blikk.

A hivatal a kölni szilveszteri erőszaksorozat történéseinek sajátságos feldolgozását és egy másik adásban, a gyerekek alkoholfogyasztásának túlzott félvállról vevő hozzáállását kifogásolta, ezért indított eljárást. A műsorvezetők, Sebestyén Balázs, Vadon Jani és Rákóczi Feri “a kifogásolható műsorrészek nem a korosztály számára feldolgozható módon használt humorral, kifigurázva (…) ábrázolták az erőszakot, valamint a felvetett szexuális témákat érzelemmentesen, erős obszcén kifejezésekkel ábrázolták” – írta az NMHH közleményében.

A Morning Show-t gyártó Class FM nem először kerül a Médiatanács látókörébe. A rádió 2014. szeptember 1-jei műsorában az ELTE egyetemi gólyatáborában történt nemi erőszakon viccelődött. Akkor a rádiót félmillió forintra büntették. Ha most is elmarasztalják őket, akkor büntetésük sokkal súlyosabb is lehet, hiszen visszaesőnek számítanak. A döntéssel akár a Class FM frekvenciaengedélyét is bevonhatják, ami idén novemberben járna le.

Megszűnhet Sebestyén Balázsék reggeli műsora

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top