Sztárok

Nemes Jeles László: világsztárt csinálok egy ismeretlen magyar színésznőből

Vastaps fogadta Nemes Jeles Lászlót – és az Oscar-díjat – a budapesti sajtótájékoztatón. A Saul fia rendezője Budapesten készül új filmjére, és ismeretlen színésznőt akar a főszerepre. Eközben a filmnek köszönhetően elindul a Saul gyermekei program.

Kedden érkezett Budapestre Los Angelesből a vasárnap este a legjobb külföldi film kategóriájában Oscar-díjat nyert Saul fia rendezője, Nemes Jeles László. A rendezőről az a hír járta, hogy Párizsba költözik, ezt ő maga cáfolta kedd délelőtt. Közölte, hogy Budapesten él majd, és itt készül következő filmjére.

A Saul fia stábja kedden délután sajtótájékoztatót tartott, melyen vastaps fogadta a rendezőt, ami egyre csak fokozódott, amikor az emblematikus Oscar-szobor is előkerült. Nemes Jeles az Oscar-díjról azt mondta, hogy szépen beteszik egy vitrinbe, és remélhetőleg nem látja majd minden nap.

A rendező azt is mondta, hogy “a soron következő filmjében világhírű színésznőt szeretne faragni egy ismeretlen magyar színésznőből”. Új mozija az első világháború előtt játszódó történet, a Sunset lesz.

Megnézem
Összes kép (1)

A Saul fia főszereplője, Röhrig Géza arról beszélt az újságíróknak, hogy rengeteg üzenetet kapott, köztük sok gyerektől is, ezért úgy érezte, hogy 15 millió ember Saulja volt a filmvásznon. Magát az Oscar-gálát az “idiotizmus minősített esetének” nevezte, az est nagy részében bent sem volt a teremben. SMS-ben jeleztek neki a többiek, amikor a Saul fia kategóriája következett, akkor ment csak be.

A sajtótájékoztatón Vági Zoltán, a film történész szakértője bejelentette: “a film utózöngéjeként létrejön a Magyar Zsidó Múzeum új programja, melynek neve Saul gyermekei, és arról a százezer gyerekről szól majd, akiket a holokausztban meggyilkoltak.” A program fővédnöke Nemes Jeles László lesz.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top