Sztárok

Így lehet újra szűk a hüvelyed

A legtöbb nő feltette már magának a kérdést, hogy mennyit számít a méret. De nem a férfi mérete, hanem az övé. Tényleg kitágulhat a hüvely szülés után annyira, hogy tönkreteszi a párok szexuális életét? És mi a helyzet a változókorban? Mondjunk le az élvezetről, azért mert elkezdtünk idősödni? Utánajártunk. milyen megoldások közül választhatunk.
Így lehet újra szűk a hüvelyed

A hüvely elülső falának kitágulása miatt a húgyhólyag előreeshet, és ez elsősorban inkontinenciához vezet. Az elülső és a hátsó fal együttes kitágulása okolható a szexuális problémákért. Oka a kötőszöveti és medencefenéki izom gyengesége miatt kialakuló hüvelyfal és a belső nemi szervek megsüllyedése, vagy a szülések után a hüvely maradandó kitágulása.

Az életkornak, illetve a hormonális hatásoknak szintén szerepe van abban, mennyire érződik szűknek vagy tágnak a hüvely. A kor előrehaladtával a hüvely fala elvékonyodik, elveszíti a feszességét, az izmok is petyhüdtebbé válnak. Ez természetesen nemcsak a hüvelyre igaz, hanem a test többi részére is. A hüvelynek is ugyanúgy karbantartásra van szüksége, mint az arcbőrnek vagy a test izmainak. Ha nem foglalkozunk vele, izomzata ugyanúgy leépül, idővel pedig sorvadásnak indul a hüvelyi nyálkahártya.

Így lehet újra szűk a hüvelyed

Elegendő az intimtorna?

Az intimtorna elsősorban a kismedencei izmok erősítése szolgál. Minden korosztálynak ajánlott, ugyanis erősíti azokat az izmokat, amelyek nem a hüvelyben találhatóak, de segítenek a hüvelyt feszesen tartani. Ráadásul bármikor és bárhol végezhetők a gyakorlatok. Mindezen előnyök ellenére azonban az intimtorna a kialakult problémát nem oldja meg, csupán kiegészítő terápiaként szolgál. A hüvelytágulatban szenvedő páciensek több mint 90%-a arról számol be, hogy orvosa intim tornát ajánlott, de nem segített. Mit tegyünk tehát, ha a torna ellenére tág maradt a hüvelyünk?

Marad a műtét?

Hüvelyplasztikát általában kétféle módon végeznek. Akár mellső vagy hátsó hüvelyfali plasztikáról beszélünk, az eljárások lényege – hasonlóan az arcplasztikához – a hüvelyfal egy bizonyos részének eltávolítása. Ebből kifolyólag elkerülhetetlen a hegképződés, ami további kellemetlenségekhez vezethet. Sokan számolnak be arról, hogy a hüvely ugyan szűkebb lett, de teljesen érzéketlenné vált a műtét után. És ez még nem minden, ugyanis a műtét nem oldja meg az elvékonyodott nyálkahártya problémáját, sőt a kifeszített hüvelyfal így még jobban hajlamos lesz a fertőzésekre, hiszen a műtét miatt tovább vékonyodik, veszít a rugalmasságából. A lábadozási idő akár hat hét is lehet, arról nem is beszélve, hogy a műtéten átesett hölgyek nagy részénél pár év elteltével visszatér a műtét előtti állapot.

Így lehet újra szűk a hüvelyed

Létezik tartós és fájdalommentes megoldás?

A jó hír az, hogy igen. A páciensek régi álma vált valóra, amikor megérkezett Magyarországra is a műtét nélküli intimplasztika. A Petite LadyTM egy olyan nem sebészeti lézeres eljárás, amellyel végre nem tüneti kezelést végeznek, hanem a hüvelytágulat okát szüntetik meg. A hüvelyfal ugyanis azért vékonyodik el és esik előre, mert a benne található kollagénállomány lecsökken. A női nemi szerv nyálkahártyája és a mélyebb rétegek is gazdag kollagénállományt tartalmaznak. Ennek köszönhető a hüvelyfal rugalmassága. A hüvelyfal és a mélyebb rétegek kollagénállományának stimulálásával természetes úton vastagszik meg a hüvelyfal és nyeri vissza a rugalmasságát.

A Petite LadyTM lézeres hüvelyszűkítés célja, hogy visszaállítsa a hüvely egészséges állapotát. A kezelés hatására a hüvelyfal kollagénállománya megsokszorozódik, az elvékonyodott szövetek újra megtelnek élettel, megvastagszanak. A hüvelyflóra újra egészséges lesz, megszűnik a hüvely szárazsága és ellenáll a fertőzéseknek. Új, egészséges, fiatal hüvelyt kapunk.

Hogyan működik a Petite LadyTM lézeres hüvelyszűkítés?

A lézeres kezelőfej gyengéden és teljesen fájdalommentesen, 360 °-ban juttatja a hüvelyfalba a lézerfényt, a legmélyebb szöveti rétegig. Ez két fokozatban történik. A sokszoros mikroimpulzus hatására a hüvelyi nyálkahártyán mikron méretű, nagyon precíz, úgynevezett koagulációs zónák jönnek létre. Ezek segítségével a hüvelyi nyálkahártyában mélyebbre tud jutni a második körben bejuttatott hosszú impulzus, elérve a medencefenék kollagéndús szöveti állományát. A mikroimpulzusok hatására a hüvelyi nyálkahártya felsőbb rétegében található kollagénállomány megsokszorozódik, a hosszú impulzus hatására pedig a mélyebb rétegekben található szöveti réteg kollagénállománya nő jelentős mértékben.

Ezáltal éri el a valódi 3D-s hüvelyszűkítést. A Petite LadyTM kezelés során további pozitív mellékhatások is jelentkeznek. Megszűnik a hüvely szárazsága és kevésbé lesz érzékeny a fertőzésekre.

Kinek ajánlott a Petite LadyTM lézeres hüvelyszűkítés?

  • Aki szülés után nem nyerte vissza a korábbi hüvelyi állapotát.
  • Aki a tág hüvelye miatt nem élvezi a szexet.
  • Aki változó kori hüvely lazaságot, tágulatot érez.
  • Aki hüvelyszárazságban szenved.
  • Aki rendszeres gyulladással, hüvelyfolyással küzd.
Így lehet újra szűk a hüvelyed

Az ingyenes konzultáción diplomás szülésznőkkel minden problémádat nyugodtan átbeszélheted, a Petite LadyTM kezelést nőgyógyász szakorvos végzi. Jelentkezz Te is konzultációra.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top