Sztárok

Hajdú Péter: meg kellett tanulnom elengedni ezt a kapcsolatot

El tudod képzelni, milyen Hajdú Péter mint magánember? Értem, láttad már a Facebook-oldalát, láttad a műsorát, de azt talán nem tudod, milyen sajátos módon veszekednek Sarka Katával, vagy azt, mi a véleménye arról, hogy a gyerekei reflektorfényben nőnek fel. Vagy hogy az édesapjával hogyan romlott meg a viszonya.

 

Hajdú Péter és új műsora már túljutott az első felvételen, most forgatják a másodikat, ezzel együtt a Showtime túlesett az első kritikákon, dicsérő szavakon, és akadt bőven a pikírt megjegyzésekből is. Noha a sajtó véleménye maximálisan megosztott a debütáló műsorral szemben, Péter nem aggódik. 

“A nézettségi lista szerint benne voltunk az első öt legnézettebb műsor között. Miért kellene aggódnom?” – tette hozzá a tőle megszokott kaján félmosollyal.

“A legtöbb kritika egyébként bennünket a vendégeink miatt ért, amivel nem igazán tudom, hogy mit kellene kezdenünk. A magyar piac elég szűkös. Nem hiszem, hogy Gönczi Gábort a TV2-ben bármelyik műsorban csúcsra járatták volna eddig. Vagy hogy Tápai Szabinát bármelyik műsorban láthatták volna a nézők az Édes életen kívül, ráadásul Bochkor Gábor sem arról híres, hogy minden felkérést azonnal elfogad. Legutóbb talán Friderikusz műsorában láthatták utoljára. Így nem tudom hova tenni ezt a kritikát. Persze jöhetnek azzal, hogy ott volt Berki Krisztián, de ezt éppen ti láttátok nagyon jól, az a jelenet sem szólt semmi másról, mint az ő froclizásáról. Ezt úgy gondolom, fel kellett volna ismerniük a megmondóembereknek. Pont azért döntöttem a kétheti formátum mellett, mert Magyarország egy kis piac. Ráadásul azok az emberek, akikkel már találkoztak a nézők az első, második vagy harmadik adásban, biztos nem szerepelnek majd már ebben az évadban. Szóval nem könnyű, de biztos vagyok benne, hogy meg fogjuk ugrani ezt az akadályt.”

Megnézem
Összes kép (1)

“Fülke van, mégsem lehet budi”

Mivel a Showtime Hajdú Péterrel Magyarországon még sosem látott ötleteket tartalmaz, sokan az Amerikában már ismert, Jimmy Fallon-féle formátumhoz hasonlítják, aminek egyébként a műsorvezető kifejezetten örül. Így, ha valaki esetleg azt találta mondani, hogy tőle koppintott, még külön jól is esett Hajdú Péternek. 

“Természetesen lopásról szó sincs, de tényleg nagy öröm, hogy a legnagyobbakhoz hasonlítják a műsort és észrevették a párhuzamot. Nagy tisztelője vagyok mind Jimmy Fallonnak, mind Jimmy Kimmelnek, akik hasonló műsorral lettek nagyok odaát. A mienk azonban néhány tekintetben más, noha voltak ötletek, melyekhez hasonlót már lehetett látni külföldi show-műsorokban. Ilyen például a fülkés játék, amit mi zuhanykabinnal akartunk volna kivitelezni, ezt azonban biztonsági okok miatt elvetettük. Felborult volna, balesetveszélyes volt, mégsem lehetett budi, hiszen át kell látni rajta, így maradt a piros fülke” – nevetett Hajdú, aki mint mondja, egy pillanatig sem gondolkodott más műsorvezetőben, mint önmaga. De ezt is vártuk tőle. Péter ugyanis azt vallja, hogy ha valaki élvez valamit, és van hozzá affinitása, csinálnia kell, ő ezzel és korábbi műsoraival mindig is úgy érezte, hogy hazaérkezett. 

Fotó: TV2
Fotó: TV2

“A gyerekeimnek is mindig azt szoktam mondani, hogy bár tanulni muszáj és diploma nélkül nem engedem el a kezüket, azt csinálják, amihez kedvük van, amitől jól érzik magukat, amitől felszabadulnak. Én is így élem az életem, így dolgozom. Természetesen vannak dolgok az életben, amit az ember nem csinál mindig kitörő örömmel, de ha minden nap úgy mész be a munkahelyedre, hogy gyomorgörcsöd van, azt már megette a fene. Akkor még nem vagy a helyeden, én most ott vagyok. Minden tekintetben”

“Noncsi kezdi érezni az ismertség súlyát”

Hajdú Péter két zabálni való csemetéje csak úgy, ahogy szüleik, reflektorfényben élnek. Már megfigyeltük, hogy Dávidka ezt annyira nem élvezi, de Péter kislánya, Noncsi is kezdi felfedezni, hogy vannak az ismertségnek árnyoldalai.

“Most érzem először azt, hogy a lányomnak egy kicsit nehezebb. Noncsi exhibicionistább alkat, mint Dávidka, ennek ellenére néha zavarba jön, amikor néznek minket egy étteremben vagy odajönnek hozzánk az utcán. Arra próbáljuk nevelni, hogy legyen erre büszke, ne bújjon el, hanem mindig próbáljon úgy viselkedni, mintha a barátai között lenne. Kezdi érezni, hogy ismertek a szülei, amit nem minden pillanatban tud azonnal kezelni. Ha például ő a másik asztalnál ülne és te elkezdenéd nézni, biztosan fészkelődne egy kicsit, és néha rád mosolyogna. Dávidka, na ő észre sem venné” – legyintett nevetve Péter. 

“Ő még a saját kis világával van elfoglalva, de ez így van rendjén. Még óvodás, nem kell ezzel foglalkoznia, de ő amúgy sem szereti, ha fotózzák vagy videózzák. Viszont szerencsére kinőtte, hogy Kasza Tibi akarjon lenni. Most már inkább azt mondja, hogy Showtime Hajdú Dáviddal, ez lesz a következő műsor címe és ott fog dolgozni” – mosolygott büszkén.

Fotó: Facebook/Hajdú Péter
Fotó: Facebook, Hajdú Péter

“Noncsi Katától nagyon sok mindent elles, Dávidka pedig természetesen inkább tőlem. Ez így van rendjén. A nevelésükben azonban szerintem Kata a szigorúbb, és én vagyok a megengedőbb. Vannak dolgok, amikből egyikünk sem enged, és igyekszünk őket ésszel és rávezetéssel nevelni. Ilyen az őszinteség és az, hogy elfogadják a világot, szeressék és mindig mindenből a jót tegyék inkább magukévá.”

“Meg kellett tanulnom elengedni a kapcsolatokat”

Hajdú minden téren maximalista, ezt talán mondani sem kell. Szereti azonban azokat a terheket letenni, hátrahagyni, amelyek gátolják abban, hogy zökkenőmentesen tudjon előre haladni és a céljára koncentrálni, legyen az emberi kapcsolat vagy egyéb tényező. Péter számára mindig is édesanyja jelentette a legnagyobb biztonságot, szülei korán elváltak, édesapjával megromlott a viszonya. Azt vallja, semmi értelme a vagdalkozásnak, mindent úgy kell elfogadni, ahogy azt az élet adja. 

Fotó: Vadnai Szabolcs
Fotó: Vadnai Szabolcs

“Tudom, hogy mindent az édesanyámnak köszönhetek. Azt érzem, hogy tudni kell az életben, bármilyen csúnyán hangzik, a saját magunk lelki világának kedvezni. Senkit nem akarok megbántani, főleg nem az édesapámat. Amikor az ember úgy érzi azonban, hogy megbántották és átgázoltak rajta, és ezt nem lehet rendbe tenni, akkor a vagdalkozás és az egymásra mutogatás, sértegetés helyett sokkal jobb egyszer és mindenkorra lezárni ezeket a kapcsolatokat. Én képes vagyok lezárni kapcsolatokat, és azt gondolom, ezt meg kellett tanulnom, de szerintem bármilyen nehéz, meg kell tanulnia mindenkinek. Sokkal nehezebb úgy élni, hogy folyamatosan ellenséget látsz valakiben, aki csak és kizárólag negatív energiákkal áraszt el, aki kihasznál, aki egész egyszerűen nem örül a sikereidnek és nem számíthatsz rá.”

Fotó: Vadnai Szabolcs
Fotó: Vadnai Szabolcs

“A napokban olvastam egy idézetet Brian Tracytől, aki azt mondta, hogy ha két negatív ember közelít feléd, gyorsan mutasd be őket egymásnak. Az édesapám esetében ez sokkal mélyebb. Soha nem tudom majd megfejteni, mi lehetett az alap frusztráció. Mindig mentem, segítettem nekik, sosem ők jöttek. Nem keresi már a kapcsolatot sem velem, sem az unokáival, így sokkal jobbnak láttam, ha teljes mértékben lezárjuk a kapcsolatot.”

“Nálunk a what’s up a menő”

Bochkor Gábor és Várkonyi Andrea híres módszere, hogy Nóri, a kislányuk előtt sosem veszekednek, ezért az SMS-es vitát választják, így beszélik meg ügyes-bajos dolgaikat. Kiderült, hogy Hajdú Péter és Sarka Kata is hasonlóban hisznek. 

“Bochkorék módszere elavult. Mi what’s upon toljuk. Sokkal életszerűbb, és ami a legfontosabb, zárt rendszer, sosem tudják feltörni” – mondta nevetve.

Fotó: Vadnai Szabolcs
Fotó: Vadnai Szabolcs

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top