Szabadidő

Röhögtél már sírva Hajdú Péteren? – Showtime-kritika

Showtime címmel saját late night műsorral tért vissza a képernyőre Hajdú Péter, akinek felettébb jót tett, hogy túllépett a Frizbin, és még jobban megmutatja, hogy önmagán is képes röhögni. Akkor mégis min csúszik meg Hajdú műsora? Megnéztem. Megírtam.

Hajdú Péter nem akart Friderikusz-féle vicces és Fábry-féle standup show-műsort csinálni. Szerette volna viszont meghonosítani az Amerikában hasító Jimmy Kimmel- vagy Jimmy Fallon-féle late night show-t. És nagyjából sikerült is neki. Nála is van saját zenekar, a show-műsorhoz méltó díszlet (külön felhívnám a figyelmet, az egyik oldalfalon bazi nagyban megjelenő Hajdú Péter-portréra), vannak jó gegek, és vannak vendégek. Na, itt sántít kicsit a történet.

Az első műsorban Tápai Szabina, Gönczi Gábor, Bochkor Gábor voltak a vendégek, a műsor végén pedig az R-Go lépett fel. De még előttük egy “Mizu” kibeszélő részben három, a Kismenőkből ismert cuki gyerek érkezik be, pink elemes autókon, hogy elbeszélgessenek Hajdúval az élet nagy dolgairól. Például arról, hogy a kormány az, “akik megparancsolják az embereknek, hogy mit tegyenek”, vagy arról, hogy a kisbaba “szeretetből és boldogságból” születik, és kész. Az első öt perc a cukiskodás jegyében telik, ami elég ahhoz, hogy az ember ott ragadjon a képernyő előtt, és Friderikusz Gyerekszája óta tudjuk, hogy vicces gyerekekkel minden műsort el lehet adni. 

Röhögött már sírva Hajdú Péteren? - Showtime kritika

“Ebben a műsorban minden megtörténhet, én magam is kínos helyzetbe kerülhetek” – mondta még az újságíróknak tartott vetítés elején Hajdú, aki pontosan tudja, hogy a magyar ember szeret röhögni más szívatásán. Hajdú pedig képes önmagából is bohócot csinálni, és mi tagadás, a modorosságból is kevesebb maradt.

A Showtime-ban  a beszélgetések nincsenek elnyújtva, mint a rétestészta (kivéve Bochkor Gábornál), így csak a minimálisan kötelező bulváradagot kapjuk meg Tápai Szabina és Kucsera Gábor életéből. Például azt, hogy egy edzőtáborban találkoztak, és a terhes Tápai egyszer a kocsmából hazarángatta az urát, amire annyira nem büszke. Jönnek aztán a kötelező gegek, mint például a kapura dobás párbaj, ahol Berki Krisztián áll be a kapuba. De Hajdú Péter is érezheti, hogy Berki tényleg csak a Tényekbe nem ült még be hírolvasónak, így kellő szurkálódásokkal fogadja az alkalmi kapust. Ilyen szinten a műsor és a házigazda pont olyan, mint egy jól működő bulvárlap, ami összekacsint az olvasóval, és kellő iróniával áll nemcsak a nagy celebélethez, de önmagához is.

Röhögött már sírva Hajdú Péteren? - Showtime kritika

Reklámszünet után Gönczi Gábor ül a kanapéra. Kiderül, hogy Hajdú róla puskázott a főiskolán, és rengeteg házibuliban voltak együtt, na meg, hogy a Tények miatt végre újra motivált. Semmi olyan, amit az elmúlt 20 év Story-címlapjaiból ne tudtunk volna meg. Viszont Hajdú Gönczin tesztelte le a következő geget, vagyis a “Ki tud jobban karaokézni” részt. Ez sem nagy találmány, hiszen Jimmy Fallon műsorában már évek óta fut a Lip Sync Battle, amiből Amerikában külön tévéműsor is készült, arról itt áradoztam korábban. Bevallom, én aggódtam, hogy mitől lesz vicces a karaokeverseny egy olyan emberrel, aki 25 éve a saját zenekarával koncertezik, de Gönczi kellemes csalódás, Hajdú pedig (aki külön koreográfushoz jár emiatt) hozzá a Nagy Duettben megszokott figurát. És igen, én sírva röhögtem Hajdú előadásán, mert az semmivel nem volt rosszabb vagy gyengébb, mint az amerikai nagytesója.

Röhögött már sírva Hajdú Péteren? - Showtime kritika

Bár a late night show-k naponta jelentkeznek külföldön, érzi Hajdú is, hogy itthon ez nem működne, így kéthetire állították be a műsort, ami viszont így kicsit hosszú. Én például Bochkor Gáboron már tuti bealudnék, bár ez lehet, hogy a rádiósnak köszönhető, aki itt is megpróbálta elmagyarázni, hogy miért tartja “elfogadhatatlannak, ha egy feleség/férj elhanyagolja” magát. Hajdú a végére egy újabb geget pakolt (ehhez hasonlót is láttuk már máshol), Cseke Katinkának és Bochkornak kell külön-külön egy telefonfülkébe mászni vadidegenekkel. 

Röhögött már sírva Hajdú Péteren? - Showtime kritika

A Showtime Hajdú Péterrel tökéletes arra, hogy vasárnap késő este, a Nagy Duett után (és kicsit sem annak langyos levezetéseként) még a képernyő elé ültesse az embereket. A gond csak az, hogy mi lesz, ha elfogynak a celebek és Schwarzit sem lehet berángatni újra az országba…? És lássuk be, az ország nincs tele Julia Roberts és Justin Timberlake kaliberű hírességekkel.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top