Sztárok

Tudod, minek örül ennyire II. Erzsébet?

A brit uralkodó arcán ritkán látni ennyire széles mosolyt, II. Erzsébet ugyanis rendszerint pókerarccal üli végig a különböző rendezvényeket. Most azonban egy nem várt meglepetés hatására mosolygott önfeledten.

A királynő a Royal Windsor lovas bemutatón vett részt, ahol fogadni is lehetett az állatokra. II. Erzsébet választása a Barber’s Shop (borbélyüzlet) nevű lóra esett, az állat pedig nem okozott csalódást. és megnyerte a Tattersalls & RoR Thoroughbred Ridden Show nevű betétversenyt. Őfelsége ezzel egy 50 font értékű Tesco vásárlási utalványt nyert és láthatóan nagyon örült a győzelemnek.

Így örült II. Erzsébet a lova győzelmének
Így örült II. Erzsébet a lova győzelmének

Az már más kérdés, hogy a királynő valószínűleg sosem fogja beváltani a kártyát, mivel a Tesco nem szerepel a királyi beszállítók listáján. Az azonban tény, hogy az uralkodó családjának bizonyára jól jön minden anyagi hozzájárulás, a nyilvánosan elérhető adatok szerint ugyanis a királyi udvar éves szinten mintegy 1,3 millió fontot (522,2 millió forintot) költ élelmiszerekre. Ez heti bontásban 25.500 fontra, vagyis több mint 10,2 millió forintra jön ki.

A négynapos lovasversenyt a Windsor-kastély kertjében tartották, II. Erzsébet 90. születésnapját megünneplendő.

A brit királyi család egyébként minden évben az adófizetők pénzéből kap egy tekintélyes összeget. Az úgynevezett sovereign grant értéke 2014-2115-ben 37,9 millió fontra rúgott. Emellett birtokaikból is folyik be bevételük. II. Erzsébet ezen kívül személyi befektetési portfólióval is gazdálkodik, a Sunday Times 2015-ös becslése szerint vagyona körülbelül 340 millió fontra rúg, bár a pontos számot nem hozták nyilvánosságra.

További cikkek II. Erzsébetről az NLCafén:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top