Sztárok

Imádják, hogy unalmas: Vilmos herceg ma 34 éves

Kevés olyan tagja van a királyi családnak, akinek ne lett volna kisebb-nagyobb botránya az elmúlt évtizedekben. Vilmos az egyik közülük, már-már unalmas élete ugyanolyan imponáló, mint az öccse egykori balhéi.

“Nem telnek álmatlanul az éjszakáim, hogy minél előbb király legyek” – nyilatkozta Vilmos herceg. Állítja: nem érdekli a trón, sokkal inkább az, hogy rangját a lehető legjobb célokra használja, és amennyire tud, példát mutasson az embereknek. Makulátlannak tűnő élete egyelőre tényleg példaértékű, simán kijelenthetjük, hogy ő a brit királyi család legfeddhetetlenebb tagja – ha nem vesszük számításba a nagyanyját, a 90 éves II. Erzsébetet, akinek eleve az a dolga, hogy feddhetetlen legyen.

Kitekintő

A brit királyi család élete sosem volt balhéktól mentes, elég megemlítenünk például a legutóbbi, Károly herceggel kapcsolatos melegügyet, vagy például Harry hercegnek azt a még 2005-ös sztoriját, amikor náci karszalagot húzott magára egy jelmezbálon. Ehhez képest itt van Vilmos herceg, akivel kapcsolatban az számít a leginkább bicskanyitogató hírnek, hogy alkalmazottjai sztrájkolnának. A munkaügyi kérdéseket nyilván megoldotta a trónörökös, van neki ennél fontosabb dolga is, és nem is kell messzire nyúlnunk az időben. Miközben az apuka csókolózós képeitől hangos a sajtó, Vilmos herceg egy melegmagazin címlapján pózol, fia, György herceg és lánya, Charlotte hercegné pedig reflektorfényben úszik.

Imádják, hogy unalmas: Vilmos herceg ma 34 éves

Katalinnak a megfontoltsága imponált

Vilmos mindenben példamutató, már-már túlzottan pedáns. Kínos nőügyei sosem voltak, 21 évesen, az egyetemen ismerkedett meg Catherine Middletonnal, akit azóta, hogy 2011. április 29-én elvett, pusztán csak Katalin hercegnőnek hívnak. Fiuk, György 2013 nyarán, lányuk, Charlotte tavaly májusban született.

Az egyetemi évekre Vilmos úgy emlékezett, hogy “hát, nem voltam egy partiállat”, a higgadt, megfontolt fiú pedig imponált későbbi feleségének; Katalinnak pont az tetszett, hogy a herceg nem a felső tízezer fiataljainak jellemzően önpusztító, fellengzős életét éli.

Katalin, Vilmos és a gyerekek, György és a kis Charlotte
Katalin, Vilmos és a gyerekek, György és a kis Charlotte

És akkor a mama

Vilmost (különösen akkor, amikor még öccse, Harry inkább a kocsmákat járta a tengerészgyalogság kaszárnyái helyett) többször is édesanyjához, az 1997-ben elhunyt Diana hercegnőhöz hasonlították. Volt is miért: mondhatni ingajáratban közlekedett Afrika és London között, sűrűn látogatva a szegénység sújtotta kontinens azon területeit, ahol komoly gondokat okoz a HIV-fertőzés. Vilmos adományokat gyűjtött és osztott, ott segített, ahol csak tudott. Az adománygyűjtést sokszor kötötte, köti össze kedvelt szórakozásaival, például jótékonysági lovaspóló- vagy futballmeccseket szervez, melyeken ő is pályára lép. Ezekre az eseményekre általában a családja is elkíséri, ahol szívesen állnak négyesben a kamerák elé, ami, valljuk be, jobb is, mint ha a sokszor talpig tapló Fülöp herceg szavait rögzítenék

Harry és Vilmos egy dél-afrikai jótékonysági rendezvényen
Harry és Vilmos egy dél-afrikai jótékonysági rendezvényen

Vilmost általában jószolgálati tevékenysége miatt hasonlítják édesanyjához, egy utat járnak öccsével, aki nemrégiben azt nyilatkozta, hogy “csak azt szeretném, ha az anyukám végtelenül büszke lenne rám”.

A trónörökös ma ünnepli a 34. születésnapját, ez alkalomból összeszedtünk róla néhány érdekességet.

Adatok, tények

1. Kedvenc zenekara a Coldplay, de anno hatalmas rajongója volt a Presser Gáborral pereskedő Kanye Westnek is.

2. Balkezes.

Vilmos herceg 34 éves -

3. A maga módján vicces. Egyszer meg akart tanulni dídzsézni, de amikor meglátta a keverőt azt mondta: “kéne pár ital, hogy hozzá merjek nyúlni”.

Fotó: Samir Hussein/Getty Images
Fotó: Samir Hussein/Getty Images

4. Imád vitorlázni, de azt felesége is szeret. Sőt, Katalin annyira profi, hogy csapatával egyszer leverte Vilmos csapatát egy új-zélandi versenyen. Minderre a herceg csak annyit mondott: “ez egy szabotázsakció volt”.

Fotó: Samir Hussein/Getty Images
Fotó: Samir Hussein/Getty Images

5. Szerény ember, és nem érzi magát mindentudónak. Hitvallása, hogy “mindig nyitott leszek azokra az emberekre, akik elmondják, hogy hol és mit rontottam el, mivel nem vagyok tökéletes”.

Imádják, hogy unalmas: Vilmos herceg ma 34 éves

6. A BBC riportere 5 évvel ezelőtt megkérdezte tőle, ki nyerné a szkanderversenyt, ha Harryvel állna ki. “Kezdjük ott, hogy szó sincs versenyről, mert nyilvánvalóan én vagyok az erősebb.” Harry azóta lehúzott pár évet a seregben, így ez a válasz ma már aligha ilyen egyértelmű.

Imádják, hogy unalmas: Vilmos herceg ma 34 éves

7. Ahogy a legtöbb gyerek, ő is túrta az orrát. “És ilyenkor anyámék rácsaptak a kezemre. Mégsem viselkedhettem így a nagymamám, azaz a királynő előtt.”

Imádják, hogy unalmas: Vilmos herceg ma 34 éves

8. Amikor az esküvőjére készült, kapott egy listát, melyen 777 név szerepelt, ezeket mind meg kellett hívni. “Egyet sem ismertem közülük. Felmentem a nagymamához, hogy segítsen, és közölte, hogy vágd ki azt a listát a fenébe, írj egy másikat, és kezdd a névsort a barátaiddal.”

Imádják, hogy unalmas: Vilmos herceg ma 34 éves

9. Vilmos egyik leghőbb vágya egy Playstation, de nem mer venni. Attól fél, hogy Katalin megorrol rá, ha játszani kezd.

Imádják, hogy unalmas: Vilmos herceg ma 34 éves

Vilmost öccse, Harry kedvenc előadójának egyik dalával köszöntjük:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top