Sztárok

10 sztár, aki suttyomban nyugdíjazta magát, és nagyon hiányzik nekünk

Akadnak sztárok, akik nagy csinnadrattával jelentik be visszavonulásukat, mégis máig dolgoznak – például Anthony Hopkins –, ám akadnak olyanok is, akik szinte szó nélkül lépnek ki a reflektorfényből. Jack Nicholsontól Bridget Fondáig rengetegen vannak, akik nagyon hiányoznak nekünk.

Rick Moranis

Életkor: 63

Utolsó filmszerep: Drágám, most mi mentünk össze! (1997)

Rick Moranis olyan sokak által kedvelt filmek szeretett mellékszereplője volt, mint a Szellemirtók, A Flinstone család, az Űrgolyhók és a Drágám, a kölykök összementek!, és látszólag semmi sem állt az útjában ahhoz, hogy ez a karrier tovább szárnyaljon. Aztán 1991-ben a felesége meghalt mellrákban, ő pedig egyedül maradt a két gyerekével. Eleinte csak lassított a munkatempóján, hogy több ideje maradjon a gyerekeire, ám miután ez nem jött össze, 1997-ben úgy döntött, kihagy pár évet, hogy csak a családjára koncentráljon. Eközben azon kapta magát, hogy a színészkedés egyáltalán nem hiányzik neki, ezért néhány szinkronszerepet leszámítva teljesen visszavonult a szakmájától.

10 sztár, aki suttyomban nyugdíjazta magát, és nagyon hiányzik nekünk

Bridget Fonda

Életkor: 52

Utolsó filmszerep: A Hókirálynő (2002)

A Fonda színészdinasztia egyik tagja a kilencvenes években ért a csúcsra, amikor olyan nagyszerű filmekben játszott fontos szerepet, mint a Facérok, a Jackie Brown vagy A sötétség serege. Semmi nem utalt arra, hogy nyugdíjba vonulna, ám 2002 után egyszer csak nem szerepelt több filmben. Sokáig egy akkori autóbalesetét okolták a visszavonulásért, de abból gyorsan és teljesen felépült, szóval önmagában ez nem lehetett az ok. Állítólag pusztán annyi történt, hogy a filmezés helyett inkább a családjára szeretett volna koncentrálni. Férje Danny Elfman zeneszerző, akivel egy közös gyermekük született.

10 sztár, aki suttyomban nyugdíjazta magát, és nagyon hiányzik nekünk

Gene Hackman

Életkor: 86

Utolsó filmszerep: Az elnök emberére talál (2004)

A két Oscar-díjas színész igazi legenda volt a szakmában az olyan filmjeivel, mint a Francia kapcsolat, a Nincs bocsánat vagy a Magánbeszélgetés, 2004-ben egy talkshow-ban mégis bejelentette visszavonulását. Ehhez azóta is makacsul ragaszkodik, pedig jó néhány rendező próbálta már visszacsábítani a kamerák elé, többek között jó barátja, Clint Eastwood. A közönséggel azért azóta is tartja a kapcsolatot, de nem színészként, hanem regényíróként.

10 sztár, aki suttyomban nyugdíjazta magát, és nagyon hiányzik nekünk

Jack Nicholson

Életkor: 79

Utolsó filmszerep: Honnan tudod? (2010)

Jack Nicholson, a három Oscar-díjas filmes legenda már a kétezres évek elején elkezdett lassítani a munkatempóján, de azt senki nem gondolta volna, hogy végleg kiszáll. Rendszeresen nagyjából a 2007-es A bakancslistáig bezárólag filmezett, és utána még tett egy kivételt jó barátja, James L. Brooks rendező kedvéért a 2010-es Honnan tudodban, ám azóta hiába keressük a nevét a filmplakátokon. Hivatalosan nem vonult vissza, egyszerűen csak nem dolgozik, és inkább Lakers-meccseken múlatja az idejét. Egyes hírek szerint nyitott lenne a visszatérésre, ha kap egy igazán izgalmas szerepet, mások pedig azt híresztelik, hogy a szövegtanulás már nehezére esik, és ezért szállt ki.

10 sztár, aki suttyomban nyugdíjazta magát, és nagyon hiányzik nekünk

Mary-Kate és Ashley Olsen

Életkor: 30

Utolsó fimszerepek: Mary-Kate – Beastly (2011), Ashley – I’m Still Here (2010)

Az Olsen ikrek megkerülhetetlen szereplői voltak a kilencvenes évtized családi televíziózásának, azonban népszerűségüknek nem tett jót, hogy felnőttek. Viszont a felnőttségig vezető úton annyi pénzt halmoztak fel, ami bőven elég a nyugdíjig, sőt annál is tovább. Teljesen azért nem nyugdíjazták magukat, pusztán csak átnyergeltek a divatszakmára, ahol divatikonokként, saját márkákkal igyekeznek kihasítani maguknak egy szeletet a nagy divattortából.

10 sztár, aki suttyomban nyugdíjazta magát, és nagyon hiányzik nekünk

Chuck Norris

Életkor: 76

Utolsó filmszerep: The Expendables 2. (2012)

Chuck Norris esetében az utolsó film azért kissé félrevezető, mert igazából már 2005-ben visszavonult, és csak a régi akcióhős haverok kedvéért vállalt egy beugrást a négy évvel ezelőtti második Expendables filmben. Visszavonulását soha nem indokolta, de teljesen azért nem tűnt el a nyilvánosság elől. A Chuck Norris-viccekkel újra reflektorfénybe került, de ezt csak reklámokban való szerepléssel kamatoztatta, újabb filmekkel nem. Norris elkötelezett republikánus, aki máig teljes erőbedobással támogatja a pártot, és segít jótékonykodni az amerikai hadsereg különböző szervezeteinek.

10 sztár, aki suttyomban nyugdíjazta magát, és nagyon hiányzik nekünk

Sean Connery

Életkor: 85

Utolsó filmszerep: A szövetség (2003)

Az egykori James Bond idősen is kiváló formában volt, amikor 2003-ban bejelentette visszavonulását. Az esetében még az okokról is tudunk ezt-azt: Connery borzasztóan gyűlölte A szövetség forgatását, ahol sokszor összeveszett Stephen Norrington rendezővel, és még egyszer nem kívánt magának hasonló élményeket. Azóta leginkább golf- és teniszpályák környékén lehet összefutni vele, és az orgánumát egy-két alkalommal kölcsönözte rajzfilmekben és videojátékokban.

10 sztár, aki suttyomban nyugdíjazta magát, és nagyon hiányzik nekünk

Joe Pesci

Életkor: 73

Utolsó filmszerep: Országúti bordély (2010)

Az utolsó filmszerep 2010-es dátuma ne tévesszen meg senkit: Pesci már 1998-ban, a Halálos fegyver negyedik részének bemutatója után visszavonult, de azóta volt két alkalom, hogy egy-egy szerep erejéig visszatért, főképp baráti felkérések kedvéért. A Nagymenők és a Reszkessetek, betörők! sztárja egyszerűen csak csendesebb életre vágyott, amit azóta is annyira élvez, hogy amikor nemrég régi szövetségesei, Martin Scorsese rendező, Robert De Niro és Al Pacino próbálták visszacsábítani egy újabb közös gengszterfilmhez, lazán beintett nekik.

10 sztár, aki suttyomban nyugdíjazta magát, és nagyon hiányzik nekünk

Warren Beatty

Életkor: 79

Utolsó filmszerep: Félrelépősdi (2001)

Az egykori hollywoodi Oscar-díjas szívtiprót azért nem vádolhatnánk munkamániával. A nyolcvanas években összesen két filmet forgatott, és a kilencvenesekben sem vitte tovább négynél, így különösebben senkit nem lepett meg, amikor a Félrelépősdi című filmje elhúzódó és nehéz forgatása, valamint a film méretes bukása után csendben visszavonult. Sosem mondta ki, hogy ez volt az utolsó, és ő a listánk egyetlen szereplője, akit biztosan viszontláthatunk a mozikban nemsokára. Elkészült ugyanis a Rules Don’t Apply című rendezése, amiben ő maga is feltűnik Howard Hughes szerepében, és ha minden jól megy, az év vége felé mutatják be a mozik.

10 sztár, aki suttyomban nyugdíjazta magát, és nagyon hiányzik nekünk

Linda Fiorentino

Életkor: 58

Utolsó filmszerep: Once More with a Feeling (2009)

Linda Fiorentino igazából mindig is inkább egy beteljesítetlen ígérete maradt Hollywoodnak, mint valódi sztárja, akit sokkal tehetségesebbnek tartottak annál, mint amit ebből a vásznon meg tudott mutatni a közönségnek. A kilencvenes évek közepén a Jade című erotikus thrillerrel és a Men in Black – Sötét zsarukkal kis híján sztárrá vált, ám néhány gyengébb szerepválasztással gyorsan elvágta magát a lehetőségtől. Kevin Smith az 1999-es Dogma forgatására úgy emlékezett vissza, hogy Fiorentino már egyáltalán nem élvezte a színészkedést, egyszerűen csak túl akart lenni rajta, és nem nagyon szólt senkihez a stábból. Igazából már 2002-ben nyugdíjba ment a kiégése miatt – állítólag elege lett a számára felkínált, nem sok tehetséget megkívánó szerepekből –, a 2009-es film csak egy egyszeri visszatérés volt a pályáján.

10 sztár, aki suttyomban nyugdíjazta magát, és nagyon hiányzik nekünk

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top