Sztárok

Helen Mirren 71 éves – ő a leghíresebb nudista

Azon túl, hogy színésznőként világhírű, és hogy Nagy-Britanniában nemzeti kincsként tekintenek rá, volt ő már a szigetország kedvenc naturistája is. Mirrent zavarja, hogy anno többet foglalkoztak a külsejével, mint a színészi kvalitásaival.

“Baromira nem érdekel, hogy múlnak az évek, és hogy már nem nézek ki annyira jól, de ettől én még nő vagyok, aki szeret csinosan öltözködni és imádja sminkelni magát” – nyilatkozta majd egy éve Helen Mirren. A színésznő éppen ma 71 éves, a korát sosem tagadta, de jól viselte, és megmutatta, hogy szépen is lehet öregedni.

Mirren tavaly lett a L’Oréal egyik reklámarca, a kozmetikai cég üzenete az volt:

Az idősebb nők sem láthatatlanok, ők is lehengerlőek.

A színésznőt a brit sziget újságírói nem egyszer titulálták “nemzeti kincsnek”, leginkább annak köszönhetően, hogy idősebb korában számos ikonikus szerepet játszott, többek közt az éppen 90 éves II. Erzsébetet is megformálta a 2006-os A királynőben, melyért Oscar-díjat kapott. De nem volt ez mindig így, anno a külsejét szerették a rendezők, és nem a színészi képességei miatt hívták.

Korán lett szexszimbólum

Azt mondják, az ő korában már sok színésznőnek ajánlják, hogy szépen csendben tűnjön el a vászonról, de Mirrennek esze ágában nincs, sőt nagyon is hízelgőnek tartja, hogy máig hívja az ügynöke, és nemhogy kuncsorognia kéne egy szerepért, hanem pont ellenkezőleg: ő maga mondhat vissza egy-egy szerepajánlatot, mivel jut belőle elég – az IMDB szerint most is forgat, és leszerződött már egy következő filmre is.

Mirren eközben állítja, hogy az általa játszott karakterek már elég korán amolyan szexszimbólumot faragtak belőle (nem meglepő, mivel Marylin Monroe-hoz hasonlóan elég sokat bevállalt), és ez néha akadályozta, néha segítette a karrierjét, de ha visszatekint az elmúlt 50 évre, akkor azt látja, hogy egyszer-egyszer hihetetlenül irritáló volt ez a plecsni. “A testi adottságaim nemegyszer elvonták a figyelmet arról, hogy valóban képes vagyok komoly színésznőként játszani.”

Gyerek? Köszönöm, nem

Mirren soha nem volt kicsapongó típus, a hosszú kapcsolatokat kedvelte, kisugárzása és szépsége pedig a nála fiatalabb férfiakat is megfogta, amire jó példa, hogy a nyolcvanas évek elején együtt élt a nála hét évvel fiatalabb, manapság ijesztően lefogyott Liam Neesonnal.

Férjével, Taylor Hackforddal még 1986-ban jöttek össze, és 1997-ben mondták ki az esetükben tényleg boldogító igent. “Örülök, hogy nem mentem férjhez korábban, húsz évvel hamarabb borzasztó feleség lettem volna” – mondta egyszer, és ekkor azt is hozzátette, hogy sosem vágyott az anyaságra, és nagyon jól elvan gyerek nélkül

Megnézem
Összes kép (1)

Csak lezseren

Miközben roppant harmonikus házasságban él, a színésznő megrögzött nudista, sőt 2004-ben a Brit Nudista Szövetség egyenesen az év nudistájának kiáltotta ki. Hobbijának manapság is hódol, erről így nyilatkozik: “Hiszek a naturizmusban, akkor vagyok a legboldogabb, amikor egy ilyen strandon vagyok, és körbevesznek különböző korú és színű emberek.” Hogy a férje is elkíséri-e az ilyen kiruccanásokra, arról nem szól a fáma, de valószínűleg igen, mert

  • egy, ezt az életvitelt ritkán űzi egy házaspárnak csak az egyik tagja,
  • kettő, Hackford helyében bárki büszke lenne, ha egy ilyen idős, de közben roppant gyönyörű feleséggel vonulhatna.

Mindegy is, hogy éppen a vörös szőnyegen vagy a tengerparti homokban menetelnek, Mirren itt is, ott is korát meghazudtoló szépség, aki nem mellesleg olyan tehetséges színésznő, hogy az összes nagy filmes díjat (értsd: Oscar, BAFTA, Golden Globe, Emmy) megnyerte már, sőt egyes szobrokból, trófeákból többet is begyűjtött.

Olvass még Helen Mirrenről:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top