Sztárok

Hosszú Katinka újra milliókat kaszálhat

A kemény munka mindig kifizetődik – így szól az úszónő egyik jelmondata. Szinte meg sem lehet számolni, mennyi érmet nyert Hosszú Katinka 2016-ban. De vajon mennyi lehet ez forintban? És mennyit kaphat még idén? Nézzük meg!

2016 igazán eredményes év Hosszú Katinka számára, aki újra az év úszója lett. A riói olimpián három arany- és egy ezüstérmet begyűjtő úszóklasszis az ötkarikás produkciójáért, valamint az őszi Világkupa-sikerei után összesen 245 millió forintot kapott. És még nincs vége az évnek, hiszen Windsor még hátra van a rövid pályás világbajnokságon.

Hosszú Katinka 12 számban nevezett Windsorban, ha az összesben elindul, s diadalmaskodik, akkor akár 28,3 millió forintot is kaszálhat – latolgatja az esélyeket a Blikk. Nézzük a pontos összegeket: Az arany- 8 ezer dollárt (azaz 2,35 millió forintot), az ezüst- 6 ezret (1,7 milliót), a bronzérem pedig 4 ezret (1,1 milliót) ér, de még a nyolcadik is kap 500 dollárt (147 500 Ft-ot). Egy esetleges világrekord tovább növelheti az összeget, hiszen a csúcsokat 15 ezer dollárral (4,4 millió forinttal) honorálja a nemzetközi szövetség – írja a lap.

“Régen azt hittem, ha sok pénzem lesz, akkor mindent megveszek, amit csak kinézek magamnak. Baján arról álmodoztam, hogy majd mennyi ruhám meg cipőm lesz… Most már próbálom a jövőmet építeni, okosan beosztani a pénzt. Ebből szeretném megteremteni a nyugodt hátteret a családomnak, finanszírozni például leen­dő gyermekeim tanulmányait” – nyilatkozta korábban a pénzzel kapcsolatban Hosszú Katinka.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top