Sztárok

Megszívlelendő idézetek Alföldi Róberttől

Alföldi Róbert színész, rendező, szinkronhangjáért meg egyenesen odavagyunk, és mindezek mellett igazi nagybetűs ember. Tőle hoztunk most öt megszívlelendő gondolatot.

1.Az ember csak saját magának rontja el az életét, ha egyfolytában azt sulykolja, hogy az mennyire nem jó.

2.Az európai kultúra alapköveként emlegetett Biblia semmi másról nem beszél, mint a szeretetről. Arról a szeretetről, ami nehéz, nem arról, ami könnyű, amikor a szeretet tárgya úgy viselkedik, ahogy nekem tetszik, azt mondja, amit én akarok, hogy mondjon, úgy szeret, ahogy nekem tetszik. Így könnyű szeretni, hiszen a szeretet nem a másikról szól, hanem rólam, akinek elvárásai vannak, hogy miként és hogyan kell működnie a másiknak, hogy az normális legyen.

3. “Minden olyanhoz fontos csatlakozni, ami arról szól, hogy egyenrangú félnek tekintsünk minden másik embert.

Fotó: facebook.com/alfoldirobert
Fotó: facebook.com/alfoldirobert

4. A gyáva ember nem vállalja a tetteiért a felelősséget. Mert fél. És könnyebb és egyszerűbb a többiekkel együtt ordítani, mert még azt is csak tömegben meri. A gyereket felállítjuk a hisztiből, és szembesítjük a tetteivel. Mi felnőttek, és okosok, és bátrak, és egyenesek, és becsületesek, mikor fogunk szembesülni tetteinkkel?”

5.Én nem provokálok, csak nem mismásolok. A kettő nem ugyanaz. A mai társadalmi közeg arra épül, hogy sunnyogjunk. Nem mondunk igeneket, nem mondunk nemeket. Nem állunk ki valami mellett, mert azon agyalunk, hogy az hasznos-e.”

Alföldi Róbert nem olyan rég ünnepelte a 49. születésnapját, nézd meg Alföldi Róbert születésnapjára készült cikkünket is.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top